VİDEO - Diyarbakır’da insanlık dramı!

VİDEO - Diyarbakır’da insanlık dramı!
Kurban Bayramı yaklaşırken insanlar alışveriş telaşı içindeyken, bazı kadınların gözler önüne seren çöp kutularında yiyecek ve satılabilir pet şişe arayışı içinde olmaları Diyarbakır'da yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da Kurban Bayramı telaşı içerisindeki vatandaşlar, son alış veriş hazırlığını tamamlamaya çalışırken, bazıları da çöp kutuları içerisinde rızıklarını arama çabasına devam etti. Bir kadın 3-5 yaşındaki 3 çocuğu ile birlikte ekmek peşindeki görüntüsü, yaşanan insanlık dramının geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

diyarbakirrr.jpg

Diyarbakır merkez Kooperatifler (Ofis) Mahallesi Ekinciler Caddesi ve Şair Sırrı Hanım Sokak üzerindeki iki ayrı çöp kutusunda, Suriyeli oldukları tahmin edilen kadınların yiyecek gıda ve satabilecekleri eşya arama çabası Tigris Haber kamerası tarafından görüntülendi. Şair Sırrı Hanım Sokak'taki çöp kutusunun içini arayan ve bulduğu boş pet şişelerini torbalarına koyan bir kadınının, kameradan habersiz ekmek bulma çabası, izleyenleri duygulandırdı.

diyarbakirrr2.jpg

Bu durumu fark eden yoldan geçen hayırsever başka bir kadın, hem çöp kutusu yanındaki kadına hem de kaldırımda doldurduğu torbasının yanında oturan başka bir kadına 50'şer lira para verdiği görüldü. Para alan kara çarşaflı kadın, kameraları fark edince, utancından çöp kutusunun arkasına geçerek kendini gizlemesi, çevredekiler arasında duygusal anların yaşanmasına yol açtı.

diyarbakirrr3.jpg

Ofis Ekinciler Caddesi üzerindeki Akbank Şubesi önünde insanlar bankamatikten para çekerken, çöpleri karıştırarak, bulduklarını torbasına koymaya çalışan başka kara çarşaflı bir kadın daha görüntülendi. Çöpleri koyduğu torbanın içerisinde 3-5 yaşlarında oldukları iki çocuğun uykulu halleri ise yürekleri dağladı. Üçüncü bir çocuğu da kaldırımda bulduğu karton ve pet şişeleri kardeşlerinin de olduğu torbaya koyduğu anlar, saniye saniye görüntülendi.

diyarbakirrr4.jpg

Yaşanan bu insanlık dramına çevredeki vatandaşlar aldırış bile etmedi. Herkes bayram hazırlığı telaşı içerisinde alış verişine devam etmesi, duyarlı vatandaşların da tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, "Bireysel olarak bir iki gün belki yardım edebiliriz ama bu drama, devlet yetkililerin el atması lazım. Mahallemizde de Suriye'den gelenler var. Biz ve komşularımız elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama bu yeterli değil tabi ki. Allah yardımcıları olsun. Allah kimseyi yoklukla, açlıkla, sefaletle sınamasın" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum