VİDEO - ​​​​​​​Diyarbakır’da işçi kıyımı

VİDEO - ​​​​​​​Diyarbakır’da işçi kıyımı
Türkiye Petrolleri A.O. Batman Bölge Müdürlüğü’nde yemekhane ihalesini kazanan yeni taşeron firma, pandemi ve kış koşullarını hiçe sayarak 85 işçinin işine son verdi. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Diyarbakır Kurkan kampı önünde 3 gündür direnişte olan 24 işçi, açıklama yaparak, işçi kıyımına dikkat çekti.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Türkiye Petrolleri A.O. Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Diyarbakır, Nusaybin ve Batman’da çalışan 85 yemekhane ve temizlik işçisi, pandemide işçi çıkarma yasağına rağmen işten atıldı. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Diyarbakır Kurkan, Sarıcak ve Katin sahasında çalışan 24 işçi Kurkan kampı önünde bir açıklama yaptı. Sahada 3 gündür direnişte olan ve evlerine gitmeyen işçiler, işe iadeleri sağlanıncaya kadar haklarını savunacaklarını bildirdiler.

isci-tigris-.jpg

‘Zor durumdayız, mağduruz’

15 yıllık yemekhane işçisi Serdar İpek, pandemi sürecinde yaşanan işçi kıyımına ilişkin şöyle konuştu: “Burada 20 yıldır çalışan arkadaşlarım var. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Diyarbakır Kurkan, Sarıcak ve Katin sahasında yemekhane işçisi olarak çalışıyoruz. Bizim bağlı çalıştığımız taşeron firma ihaleyi kaybetmiş. İhaleyi alan yeni taşeron firma ise bizleri çalıştırmak istemiyor. Cumhurbaşkanımız pandemide işçi çıkarmanın yasak olduğunu söylüyor, ama kış ortasında 85 işçi sorgusuz sualsiz işten çıkarılıyor. Taşeron firma kendi elemanlarını getiriyor ve bizleri çalıştırmıyor. Biz bu durumu kabul etmiyoruz. 3 gündür burada eylemdeyiz ve işe iade edilinceye kadar da buradan ayrılmayacağız. Batman, Nusaybin ve Diyarbakır’da toplamda 85 işçinin işine son verildi. Biz Kurkan sahasında çalışan yemekhane ve temizlik işçileri olarak 24 kişiyiz. Burada 15-20 yıllık işçileriz ve ailelerimizi geçindirmek zorundayız. İşten atıldığımız için hepimiz çok zor durumdayız, mağduruz.”

isci-tigris1.jpg

‘Hakkımızı sonuna kadar savunacağız’

İşçiler adına bir açıklama yapan yemekhane işçisi Serdar İpek, Cumhurbaşkanı’na seslenerek şunları söyledi: “Bizler Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şirketi’nde 15 yıldır çalışan işçileriz.  Hepimiz evli ve kiracı olan insanlarız. Borcumuz var harcımız var. Yemekhane ihalesini kazanan yeni firma bizlerin çıkışını verdi. Artık burada çalışmayacaksınız diyorlar. Biz buna karşıyız. Yıllarımızı buraya verdik, çocukluğumuzdan beri burada çalışıyoruz. Hepimiz evlerimize ekmek götürüyoruz. 3 gündür ekmeğimiz için direniş içindeyiz. Burada yatıp kalkıyoruz, evlerimize gitmiyoruz. Hakkımızı kimseye bırakmayacağız. Kesinlikle geri adım atmıyoruz. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için. Biz bu işçi kıyımına karşıyız ve bunu kabul etmiyoruz. Sonuna kadar direneceğiz. Buradan tüm kamuoyuna ve Cumhurbaşkanımıza, Enerji Bakanımıza, Bölge Müdürümüze sesleniyoruz: Diyarbakır’da, Batman’da, Nusaybin’de işten çıkarılan 85 kişiyiz. Hepimizin ailesi mağdur durumdadır. Bu karda kışta, salgın döneminde haklarımız için buradayız.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum