VİDEO - Diyarbakır’da ‘jeneratör’ inşaatı tartışması

VİDEO - Diyarbakır’da ‘jeneratör’ inşaatı tartışması
Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi’nde yapılacak AVM’nin jeneratör ve trafo bölümünün bir site girişine yakın olması tepkilere neden oldu.

TİGRİS HABERKayapınar İlçesi Talaytepe Mahallesi 4005. Sokak içerisinde bulunan Ay Yapı Palmiye Evleri sakinleri, bir AVM’nin arka tarafına yapılan jeneratör ve trafo inşaatının durdurulması için basın açıklaması yaptı.

Tehlike arz ediyor

Site önünde toplanan sakinler adına konuşan yöneticiler Engin Ülgentürk ve Ahmet Akyüz,  “Bir alışveriş merkezi inşaatının arka tarafında trafo ve jeneratör inşaatı yapılıyor. Ancak bu yapının inşa edileceği yer ile arkasındaki sitenin girişi arasında 15 metre var. Bu hem gürültü hem de tehlike arz ediyor. Bu nedenle yapılmasını istemiyoruz. Biz AVM yetkilileri ile görüştük, bize proje dâhilinde olduğunu söylediler. Ancak biz bunu belediyeden sorunca gerçeğin böyle olmadığını öğrendik” dedi.

Konunun Kayapınar Bekediyesi’ne bildirilmesi üzerine bölgeye zabıta ekipleri gitti. Site sakinleriyle görüşen zabıta ekiplerinin, söz konusu yapının yapılmaması için işlem başlattığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.