VİDEO - Diyarbakır’da kanserli kadınlara 8 Mart morali

VİDEO - Diyarbakır’da kanserli kadınlara 8 Mart morali
Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Radisson Blu otelin sponsorluğunda 150 kanserli kadın için moral gecesi yapıldı.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Radisson Blu otel ana sponsorluğunda Meya Ajans ve Güzellik Atölyesi işbirliğiyle 150 kanser hastası kadın için etkinlik düzenlendi. Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneğine bağlı 150 kanser hastası kadın yemekli dayanışma gecesinde buluştu.

Kadınlara moral ve motivasyon sağlanması için uzman psikologların söyleşi yaptığı gecede hayırseverlerden alınan destek çekleri kadınlara hediye edildi. Bu arada, gözleri görmeyen 4 çocuk annesi, aynı zamanda 14 yıllık kanser hastası Remziye Akgün yılın kadını seçildi.

“Onların sesi, yüreği olmak istedik”

Tigris Habere konuşan Radisson Blu Genel Müdür Vekili Ali Tanış, etkinlik ile ilgili şunları söyledi;  

“ Radisson Blu olarak, Diyarbakır Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneğine kayıtlı 450 kanserli kadın hastamızdan, dışarıya çıkabilen 150 kadın hastamızı 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle ağırladık. Akşam yemeği eşliğinde müzik ve eğlence vardı.

Amacımız toplumda kadının farkındalığını artırmak. Kanserli kadınlarımızın sesi ve yüreği olmak istedik.”

tanis-tigris.jpg

Radisson Blu Genel Müdür Vekili Ali Tanış

“Kadınların başaramayacağı bir şey yok”

Yılın kadını seçilen, gözleri görmeyen 14 yıllık kanser hastası ve 4 çocuk annesi Remziye Akgün, duygularını şöyle dile getirdi; “Ben bu ödülü alınca çok şaşırdım. Hiçbir şekilde olumsuzluklar peşimi bırakmadı. Yıllardır zorluklar içerisinde yaşıyorum. 5 yıldır bu hastalıktan sonra gözlerimi kaybetmem ayrı bir hasar bıraktı bende. Ama üzülemiyorum bile. Çocuklarıma yansıtmamak için üzüntümü bile yaşayamıyorum. Dimdik ayakta durmaya çalışıyorum. Evlatlarıma anne olmaya çalışıyorum. Çok güçlükler çekiyorum, temizlik olsun, yemek olsun, çocuklarımın temel ihtiyaçları olsun, hepsini kendim karşılıyorum. Ama bu gözlerle ne kadar karşılayabiliyorum, rabbime yine de şükürler olsun. Kadınlar gerçekten çok güçlü, kadınların isteyince başaramayacakları hiçbir şey yoktur. Biz hayattaki her türlü zorluğu aşabilecek güçteyiz.”

akgun-tigris.jpg

Remziye Akgün

Programa ünlü isimlerden destek mesajları geldi. Programları nedeniyle geceye katılamayan bazı ünlü isimlerde görüntülü mesajlarla geceye katılım gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.