VİDEO - Diyarbakır’da kar zinciri karaborsaya düştü

VİDEO - Diyarbakır’da kar zinciri karaborsaya düştü
Diyarbakır kar yağışında ikinci günü geride bıraktı ama manzara değişmedi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri seferber olsa da ana arterler dışında yollar temizlenmediği için kent sakinleri yine zorlu bir güne uyandı.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır kar yağışında ikinci günü geride bıraktı ama manzara değişmedi. Ana arterler dışında yollar temizlenmediği için kent sakinleri yine zorlu bir güne uyandı. Sanayide, zincir ve kış lastiği bulmak imkansız hale geldi. 200 TL’lik kar zincir fiyatı 2 günde iki kat arttı.

Diyarbakır’da önceki gün başlayan kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Kent, güneşli bir güne uyanmasına rağmen, karın yarattığı sıkıntılar bugün de devam etti. Büyükşehir Belediyesi her ne kadar kriz masası kurduğunu, ihbarlara anında müdahale ettiğini açıklasa da yine elektrikler kesildi. Taksi durakları taksilerini çıkarmadı. Dolmuş ve diğer şehir içi ulaşım araçlarında yer bulmak imkansız hale geldi. Onlarca kişi, özel aracını çıkaramadığı için işe gidemedi, gitmek zorunda olanların bir kısmı da yürümek zorunda kaldı.

Kar zinciri bulunmuyor

Diyarbakır Sanayi Sitesi’nin içi de temizlenmedi. Araçlarını sanayiye ulaştırabilenler, Sanayi Sitesi’nin bahçesi kardan temizlenmediği için dükkanlara ulaşamadı. Dükkan sahipleri kendi imkanları ile dükkanlarının önünü temizledi. Tigris Haber’e konuşan Kadir Zorlu, sanayi bahçesi kardan temizlenmediği için iş yapamadıklarını söyledi. Zorlu, “Dükkanımıza geldik, kapıda bekliyoruz. Belediye kepçe ile gelip temizlesin diye bekliyoruz” dedi. Zorlu, sürücülere de zincir takmadan trafiğe çıkmama çağrısı yaptı. Sanayide dükkanı bulunan Murat Dikici de, aynı sıkıntıları dile getirdi. Dikici, ellerinde yeterince zincir olmadığı için, sürücülerin taleplerini karşılayamadıklarını ifade etti.

kar-lastigi-tigris.jpg

Bazı yerlerde çöpler yerde kaldı

Kar nedeniyle bazı yerlerde çöpler toplanmadı. Çöplerin toplanmaması vatandaşların tepkisine neden oldu. Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele çalışmaları da sürüyor. 24 saat esasına göre çalışan ekipler, trafik ve yaya güvenliği için gece yaşanacak buzlanmalara karşı kentteki tüm ana arterlerde yol açma ve tuzlama çalışması yapıyor. Ekipler, kırsal ve kent merkezinde 290 personel 7 kar küremeli tuz atma aracı, 2 kar küreme aracı, 21 greyder, 24 JCB, 9 loder, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 66 araçla çalışıyor.

Yolda kalan polisler traktör ile kurtarıldı

Diyarbakır’da, salı gününden beri başlayan kar yağışı her geçen saatte etkisini artırarak devam ediyor. Kırsalda kar kalınlığı 1 metreyi geçerken, kent merkezinde de kar kalınlığı devam ediyor. Hazro ilçesine göreve giden polis ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle Sarıcanak köyünde yolda kaldı. Vatandaşlar, polis ekiplerine traktörle yardım ederek ilçe merkezine kadar götürdüğü belirtildi.

3 aylık bebek için seferber oldular

Çınar ilçesinde Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı’nın haber vermesi üzerine jandarma ekipleri, 3 aylık Miraç bebek için seferber oldu. Çınar ilçesi Karasungur mahallesinde yüksek ateşi olan Miraç bebek için Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı’nın haber vermesi üzerine yoğun kar yağışında jandarma ekipleri, seferber oldu. Miraç bebeği alan jandarma ekipleri, hastayı sağlık ekiplerine teslim etti. Miraç bebeğe yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Devlet Hastanesine sevk edildi.

kar-lastigi-tigris1.jpg

Cenaze 8.5 saatte defnedildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeni ile yardıma ihtiyacı olan vatandaşları yalnız bırakmadı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Büyükşehir Belediyesi, soğuk hava koşulları nedeni ile ulaşım sorunu yaşayan vatandaşların yardımına koştu. Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden vatandaşın ailesi, defin işlemi için cenazeyi Kulp'tan Cebeci mezrasına götürmek istedi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeni ile zorluk yaşayan ailenin yardımına Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler koştu. Ekiplerin yoğun çabası sonucu cenaze 8,5 saatlik çalışma ile Cebeci mezrasına ulaştırıldı.

Alo 153 hattı açık olacak

Vatandaşlar, meydana gelebilecek olumsuz durumları tüm ekipleriyle sahada olan Büyükşehir Belediyesinin Alo 153 hattına 7/24 bildirebilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle sokakta yaşayan ve yiyecek bulmakta zorlanan kedi ve köpekler için mama dağıtımına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, son 49 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı kentte sokakta yaşayan hayvanların aç kalmaması için çalışmalarını sürdürüyor.Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Yenişehir, Kayapınar, Bağlar ve Sur ilçelerinde belirlenen noktalar ile kedi ve köpeklerin sığındığı yerlere mama bıraktı.

Hasta köpek tedavi altına alındı           

Mama dağıtımının yanı sıra sağlık sorunu yaşayan sokak hayvanlarının da yardımına koşan ekipler, gelen bir ihbarı değerlendirerek Kayapınar ilçesi 75 metrelik caddede hasta olan bir köpeği alarak Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezine götürerek tedavi altına aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum