VİDEO- Diyarbakır’da kayyum atanmasının 3. Yıl dönümü protesto edildi

VİDEO- Diyarbakır’da kayyum atanmasının 3. Yıl dönümü protesto edildi
HDP, Diyarbakır’da kayyum atanmasının 3. Yıl dönümünü yaptığı açıklama ile protesto etti.

TİGRİS HABER- HDP’nin 3’ü büyükşehir olmak üzere, 48 belediyesine kayyum atanmasının üzerinden 3 yıl geçti. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine de 2019 yılının Ağustos ayında kayyum atanmıştı.

Büyükşehir belediyesi önünde açıklama yapılmak istendi

HDP kayyum atanmasının yıl dönümünde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Ancak polis belediye önünde açıklama yapılmasına izin vermedi. Aralarında HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Hakkı Saruhan Oruç, Mehmet Rüştü Tiryaki, görevden alınan belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımı ile Lise Caddesi’nde basın açıklaması yaptı.

hdp.jpg

Kısa bir konuşma yapan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, bugün bir kez daha kayyımlara hayır dediklerini söyledi.

Atamalar ilk değil

Ardından konuşan HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, kayyım atamaların yıl dönümü olduğunu söyleyerek bu kayyım atamaların ilk olmadığını, 27 Mayıs ihtilalini yapanlarda, 12 Eylül darbecilerinin de siyasi partileri kapatarak belediye başkanlarını görevden uzaklaştırdığını söyledi.

Ardından görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Hülya Alöymen Uyanık ve Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın mektubu okundu.

Seçim hukuk yerle bir edildi

Son olarak konuşan HDP’li Saruhan Oluç ise, 3 yıl önce Amed, Van ve Mardin’de başlayarak diğer şehirlere yayılan kayyım darbesi döneminin başladığını söyledi. Bu dönemde seçim hukukunun yerle bir edildiğini belirten Oluç, halkın kendi iradesine sahip çıkmasına engeller getirildiğini söyledi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum