VİDEO - Diyarbakır’da mobil taş kırma makinesinin tanıtımı yapıldı

VİDEO - Diyarbakır’da mobil taş kırma makinesinin tanıtımı yapıldı
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde faaliyet gösteren Diçelik fabrikasında imal edilen mobil konkasörün(taş kırma makinesi) tanıtımı 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı’nda yapıldı.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 63 firmanın katılımıyla açılan 10. Mezopotamya İnşaat Fuarı devam ediyor. Fuarda, Diyarbakır OSB'de bulunan Diçelik fabrikasında yerli malzemelerle imal edilen mobil konkasör tanıtıldı. Tanıtım kokteyline DTSO, OSB başkan ve yönetimi, Diyarbakırlı iş insanı Rauf Türk katıldı.

“Hem tarım hem de inşaat sektörüne katkı”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, burada yaptığı konuşmada, kent olarak tarım, tekstil ve makinede rekabet edebilecek güçte olduklarını söyledi.Kentin yatırım altyapısı geliştikçe üretimin arttığını, dünya standartlarında üretim yapıldığını belirten Kaya, "Bu makinenin kullanımının artmasının kentimizin hem tarım hem de inşaat sektörüne önemli katkıları olacaktır." dedi.

kaya-tigris.jpg

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya

“Mobil bir makine olduğu için her yere götürülebilir”

Mobil konkasörü üreten Diçelik Makine'nin sahibi Ali Çelik de yaptığı konuşmadan sonra, Tigris Haber’e konuştu. Geçen yıl yapımına başladıkları mobil konkasörü bu yıl tamamladıklarını söyleyen Çelik, şunları kaydetti: "Bu makinenin yapımına 2021 yılında başladık ve bu yılın ocak ayında bitirdik. Biz bu makineyi fuar için, tanıtım için getirdik ve üretime de başlayacağız. Hatta siparişlerimiz de var. Bilindiği üzere bölgemizde Karacadağda bazalt taşlarımız var onları kırıp inşaat sektörüne kazandırıyoruz. Ayrıca arazilerde taşları temizlediğimiz için tarıma alan açılıyor. Mobil bir makine olduğu için ihtiyaç olan her yere götürülebilir."

celik-tigris.jpgDiçelik Makine'nin sahibi Ali Çelik

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.