VİDEO - Diyarbakır’da renkli kadın coşkusu

VİDEO - Diyarbakır’da renkli kadın coşkusu
Diyarbakır’da düzenlenen 8 Mart mitingine katılan kadınlar, halaylarla sloganlara taleplerini dile getirdi. Mitingde, hasta tutukluların serbest bırakılması talebi öne çıktı.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda 8 Mart mitingi düzenledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitinge katılan kadınlar üst aramasına tabi tutuldu. Miting, Kandıra Cezaevi'nde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer için saygı duruşu ile başladı. Açılış konuşmasını Tertip Komitesi Başkanı Berfin Polat yaptı. Polat, kadın cinayetleri ve şiddeti kınayarak sözlerine başladı. Polat, “Sesimizi yükseltiyor ve özgürlük zamandır diyoruz” dedi. Konuşmalarda, demans hastalığı ilerleyen ve sağlık kurulu raporlarına rağmen tahliye edilmeyen Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması istendi. Miting, slogan ve şarkılarla devam etti.

kadin-miting-tigris1.jpg

Tigris Haber olarak miting alanına gelen kadınlara mikrofon uzattık.
Ronahi Şiyar
Biz kadınların özgür olduğu, kadın ölümlerinin olmadığı, kadınlara daha çok hakkın tanındığı bir gün olsun.
Pelin
Bugün, kadının, devrimin, direnişin günüdür. Erkeğe bir başkaldırıdır. Meydanlar da bunu dile getirmek için toplandık. Dayanışmanın güçlendirilmesi ve kadının sahada daha aktif rol almasını istiyorum.
kadin-miting-tigris-001.jpg
Eylül
Kadın haklarını savunmak için buradayım. Günde yaklaşık 2 kadın öldürülüyor. Daha ne olabilir ki?
Fatma
Kadınların her şeyi eksik. En önemlisi kadınlara yol açılması gerekiyor. Kadınlar bu yolu kendisi açıyor. Yolumuza döşenen bu taşların kaldırılması gerekiyor. Dünyanın birçok yerinde kadınlar şiddete maruz kalıyor. Türkiye’de hukuk ve adalet sistemi olmadığı için şiddet artıyor. Bunu da biz kadınlar ortadan kaldıracağız.
Hangül
Bugün bütün kadınların birlik olma günü. Hep birlikte sesimizi yükseltip biz varız diyeceğiz. Kadınların özgürlüğü eksik, bir araya gelerek erkek egemen zihniyete karşı sesimizi yükselteceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.