VİDEO- Diyarbakır’da ‘Suret’ sergisi

VİDEO- Diyarbakır’da ‘Suret’ sergisi
Diyarbakır’da Fotoğraf sanatçısı Necmettin Olgun’un ilk kişisel sergisi ‘Suret’ sanatseverlerle buluştu. Olgun, daha çok portre çalışmaları yaparak, insanların yüzündeki hikayeleri ölümsüzleştirmek istediğini belirtiyor

TİGRİS HABER- Diyarbakır Ceylan Karavil Park AVM’de açılan sergide yaklaşık 30 fotoğraf 2 gün boyunca sanatseverlerin ziyareti bekleyecek.

“Tarihi doku ve insan portreleri ilgimi çekiyor”

Sanatçı Olgun, amatör olarak 2015 yılında başladığı fotoğrafçılığa, daha çok tarihi doku ve insan portreleri üzerinde çalıştığını belirterek, “2015 yılından beri profesyonel makine ile fotoğraf çekiyorum. Daha önce de kompakt makine ile çekiyordum. Türkiye’nin birçok yerini gezdim ama daha çok Doğu ve Güneydoğu bölgesi yani tarihi dokusu olan yerleri tercih ettim. İlgimi çeken daha çok insan portreleri oldu. Özellikle dek (dövme) insanların yüzündeki çizgiler, hikayelerini anlamak. Özellikle bunların fotoğrafını çektim.” dedi.

“Fotoğraf bir tutkudur”

Fotoğraf çekmenin tutku, sevda, aşk olduğunu söyleyen Necmettin Olgun, “Tek başıma olan ilk sergim, ama daha önce kolektif olarak da sergilere katıldım. Ama sadece benim çalışmalarımın olduğu ilk sergi. Fotoğraf tamamen bir tutku, bir sevda, aşk gibi aslında. Karşınızda gördüğünüz insanın yüzündeki hikayeyi donduruyorsunuz bir nevi, onu artık arşivliyorsunuz. Sürekli o hikayeyi kafanızda canlandırıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Daha önce sadece bir yarışmaya katıldığını ve ondan da ödül aldığını dile getiren Olgun, “Eserlerim bazı dergilerde yayınlandı. Özellikle resmi kurumların dergi ve resmi sayfalarında yayınlandı. Onun dışında kendim arşivliyorum. Yarışmalara pek katılmadım, sadece Uluslararası Güler Erkan fotoğraf yarışmasına katıldım, onda da ödül aldım zaten.” dedi. 

“Halka açık sergiler devam etmek istiyorum”

Olgun, ilk kişisel sergisi olan ‘Suret’ in daha fazla kitle ile bir araya gelmesi için daha fazla halka açık sergiler açmak istediğini söyledi. “Bu sergi de yaklaşık olarak 30 tane fotoğrafımız var. Bunlar ağırlıklı olarak genelde Suret dediğimiz, portre fotoğraflar var. Bunun amacı da insanların yüzlerindeki hikayeleri aktarabilmektir. İlleri de, severek yaptığımız işleri halka aktarmak için bu tarz halka açık sergileri açmak istiyorum.”

Necmettin Olgun kimdir?

Olgun 1977 yalında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır’da bitirdi. 2015 yılında amatör olarak fotoğraf çekmeye başlayan Olgun, Uluslararası Güler Ekran Fotoğraf yarışmasına katılarak ödül aldı. Kişisel olarak ilk sergisi “Suret” ancak kolektif olarak iki sergiye daha katıldı.

(Haber: Mahsum Rençber)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.