VİDEO - Diyarbakır’da tam kapanma yoğunluğu

VİDEO - Diyarbakır’da tam kapanma yoğunluğu
Diyarbakırlı vatandaşlar, kısıtlamaya saatler kala cadde ve sokakları doldurdu, yasaklı günler için ihtiyaç alış verişi gerçekleştirdi.

Yılmaz Yiğitler

TİGRİS HABER - Covid-19 nedeniyle 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağına saatler kala Diyarbakır’da Cadde ve sokaklarda yoğunluk oluştu. Şehrin işlek caddelerinde alışveriş yapan vatandaşların maske kuralına uydukları görülürken, sosyal mesafe uymadıkları görüldü.

Bayram şekeri aldılar

Diyarbakırlı vatandaşlar hem 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması için hem de bayram için alışveriş yaptı. Özelikle de kuruyemiş ve giyim işyerlerinin önünde kalabalıklar oluştu. Vatandaşların çoğunlukla bayram şekeri aldıkları gözlendi.

Alışveriş için sokağa çıkan vatandaşlardan Zozan Kızılkaya, fiyat pahalılığından kaynaklı hiçbir şey alamadan eve döneceğini söylüyor. Kızılkaya, “bir evde 11 kişi yaşadıklarını ve kısıtlama sürecinde ne yapacaklarını bilmediklerini söyleyerek, “Ekonomik durumumuz yok ki alışveriş yapalım. Bizim günahımız onların boynuna, iş yok para yok, 11 kişiyiz, evdeyiz ne yapıcağız?  Ne iş var ne güç. Biz onları Allaha havale ediyoruz” dedi.

kisitlama-yogunluk-tigris1.png

 Çocuklara bayramlık elbise almak için dışarı çıkan Ayşe Durmaz ise, “Alışveriş yapamadık. Koronadan dolayı kimse çalışmıyor. Her şey çok pahalı. Bu kadar pahalı olmasaydı çocuklara bayramlık elbise alacaktım, onu da alamadan eve dönmek zorunda kalacağım” diye konuştu.

Necmetin kurtaran adlı vatandaş da, “ Kısıtlamanın son günü eksiklerimi almaya geldim. Çocuklara elbise bayramlık şeker alacağım. Şimdilik bakınıyorum” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.