VİDEO - Diyarbakır’da taşımalı sistem vatandaşın canına ‘tak’ etti

VİDEO - Diyarbakır’da taşımalı sistem vatandaşın canına ‘tak’ etti
Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Üzümlü mahallesinden ciddi bir şikâyet var. Hasan Aydın isimli vatandaş, bu şikâyetini gerekli mercilere de göndermiş, hem de yazılı. Ancak, şu ana kadar bir sonuç alamamış, çareyi Tigris haber’e başvurmakta bulmuş.

TİGRİS HABER - Hasan Aydın isimli vatandaş, şikâyet dilekçesinde, taşımalı eğitimdeki yolsuzluğa, duyarsızlığa, vurdumduymazlığa dikkat çekiyor. Taşımalı sistemle ilgili yapılan şikâyetin detayına bakıyoruz, Hasan Aydın isimli vatandaşın ilgili makamlara gönderdiği şikâyet dilekçesini olduğu gibi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

dicle-ilcesi-tasimali-sistem.jpg

Diyarbakır ili Dicle ilçesi Üzümlü, meydan, sergenli, kaygısız, karagömü, dede mahallemizde bulunan öğrencilerimiz için tahsis edilen taşımalı araçlarımız her yıl eğitime başlandığı, ilk 15 gün ve kapanış son 15 gün servislerimiz öğrencilerimizi almamakta, taşıma yapmamaktadır. Puantaj üzerinden görünmesine rağmen fiili olarak hizmet vermemektedir. Aynı zamanda eğitim ve öğretim sezonunda ehliyetsiz servis şoförü çalıştırılmakta, bazı araçlarda İlköğretim, orta öğretim, bazıları ise ilköğretim lise öğrencileri ile birlikte aynı araçla taşınmaktadır. Her araca yaklaşık 25-30 öğrenci bindirilmekte, korsan araç çalıştırılmaktadır. Okul yetkilileri görevlerini, denetimlerini yapmamaktadır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.