VİDEO- Diyarbakır’da türkü geleneği yaşatılıyor

VİDEO- Diyarbakır’da türkü geleneği yaşatılıyor
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yöresel türkülerin yaşatılması için bir araya gelen 3 arkadaş, yerli ve yabancı turistlere türkü ziyafeti sunuyor.

TİGRİS HABER- Merkez Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare sokağında bir kahve dükkanında 4-5 yıl önce tanışan Nevzat Özkılıç, Ramazan ve Mehmet arkadaşlar boş vakitlerini kahvede türkü söyleyip, banjo ve darbuka çalarak değerlendiriyor.

Diyarbakır’ın müzik geleneğini yaşatmak için, Celal Güzelses’ten bu yana bayrağı taşıyanlar arasında olduğunu söyleyen Özkılıç, grubun solisti olarak eşlik ediyor. Türkü dinelemeye gelenlerin yerli ve yabancı turist olduğunu ifade eden Özkılıç, “Biz bu işe gönül verdik. Diyarbakır’ımızın türkücülerinden feyz alarak bu işe başladık. Bundan ötürü Diyarbakır türkülerini yaşatmaya çalışıyoruz. Dilimiz döndüğü kadar her yöreden okumaya çalışıyoruz. Taşı kara bahtı kara fukara Diyarbakır, 33 medeniyete beşiklik yapmış bir şehir” dedi.

Türkülerini dinleyenlerin daha çok 65 yaş üstü olduğunu söyleyen Özkılıç, “Bizi dinlemeye gelen vatandaşlar tarafından güzel karşılanıyoruz. Türkü dinleyicileri çok var. Özellikle bizim türkülere susamış insanlar var. Yaşlı amcalarımız türküleri dinledikleri zaman gençlik yılları göz önüne geldiği için daha çok dinleyen kesimin, yaşlı amcalarımız olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.