VİDEO- Diyarbakır’da ulaşım çilesi

VİDEO- Diyarbakır’da ulaşım çilesi
Diyarbakır’da toplu ulaşım çilesi bitmek bilmiyor. Kente hizmet veren Özel Halk Otobüsleri, haksız kazanç nedeniyle kartlı sistemi devre dışı bıraktı, vatandaş mağdur oldu.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın toplu ulaşım sınavı sürüyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı otobüsler sadece kartlı sistem ile çalışırken, şehir içi minibüsler nakit, özel halk otobüsleri ise ikili sistemle ile çalışıyor. Özel halk otobüsleri kendi güzergahlarında çalışan minibüslerin nakit çalışmasından dolayı haksız rekabet olduğunu iddia ederek, kartlı sistemi devre dışı bıraktı. Bu durumdan mağdur olan vatandaşlarda şikayetçi.

Belediye ile görüşme

Özel halk otobüsleri kooperatifi başkanı Mehmet Pervane durumu görüşmek üzere belediye yetkilileri ile toplantı yaptı. Pervane, olumlu sonuç alınmaması durumunda bir basın açıklaması ile nasıl bir yol izleyeceklerini aktaracağını söyledi.

Vatandaş mağdur oldu

Vatandaşlarda otobüs şoförlerine hak verdiklerini ancak herkesin üzerinde her zaman nakit para bulundurmadığını söylediler. Vatandaşlar mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum