VİDEO - Diyarbakır'da ulaşım zammı büyük tepki aldı

VİDEO - Diyarbakır'da ulaşım zammı büyük tepki aldı
Diyarbakır’da toplu taşımaya 4 ayda üçüncü kez yapılan zam, bütün kesimlerin ortak tepkisine neden olurken, vatandaşlar ve minibüs şoförleri hem yakıta hem de genel zamlara tepkilerini dile getirdi.

Serhat Özdemir - Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, akaryakıt, asgari üret ve yedek parçalara yapılan zamları gerekçe gösteren Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası ulaşım ücretlerine zam yapılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine başvurmuştu. Yapılan anlaşmayla daha önce 6 TL olan minibüs öğrenci ücreti 8 TL'ye, 10 TL olan tam ücret ise 14 liraya yükseldi.

Haziran ayında 6,5 TL olan tam yolcu ücretinin 14 TL’ye yükselmesiyle son 4 ayda gelen 3 zamla, zam oranı yüzde 115’e ulaştı. Büyükşehir belediyesine ait belediye ve halk otobüslerinde ise, ücretler aynı kalırken, Halk otobüslerinde nakit ücret yeni tarifeyle alınıyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı taşıma araçlarında ise Pazartesi gününden itibaren zam uygulamasına geçileceği öğrenildi.

ulasim-ucret-6.jpeg'Vatandaş haklı olarak tepki gösteriyor'

Minibüs şoförü Nurullah Çaçan, vatandaşında kendilerinin de bu zamlara tepkili olduklarını ifade ederek, " 5-6 lira yakıttan düşülürse, herkes rahat eder. Şuan binen yolcunun belki ödeyecek durumu yoktur. Belki de bir dahakine yürüyerek gidecektir. Öğrenci bile 8 lira oldu. Vatandaş haklı olarak tepki gösteriyor. Bizde tepkiliyiz" dedi.

'Zamlar giderek artıyor'

Vatandaşlardan Dilay Zahide Bakır, minibüsçülerin de haklı olduğunu ve sorunların genel zamlarla alakalı olduğunu belirterek, "Yakıta zam geldiği için doğal olarak toplu taşımaya da zam uygulanıyor. Önemli olan yakıta zam gelmemesidir. Suçu atacak kimseyi bulamıyoruz. Minibüsçülerde haklı, zamsız kâr elde edemiyorlar. Sorunların hepsi genel zamlardan kaynaklıdır. Zamlar giderek artıyor" diye konuştu.

ulasim-ucret-5.jpeg

'Belediye otobüslerine de zam gelirse belimiz kırılır'

Kente geldiğini ve direk zamla karşılaştığını belirten vatandaşlardan İbrahim Akdemir, belediye otobüslerine de zam gelirse bellerinin tamamen kırılacağını ifade ederek şunları konuştu;

"Bir süredir burada değildim geldiğimde direk zamla karşılaştım. Biraz önce dolmuştaydım halkın tepkisiyle de karşılaştım. Yapılan zam oranı çok büyüktür. Diğer ülkelerde olsaydık, yüzde 2'lik zamma bile büyük bir teki verilirdi ama ne yazık ki bizim halkımız kendi kendine sitem ediyor. Belediye otobüslerine de zam gelirse daha çok belimiz kırılır. Çünkü biraz daha indirimli olduğundan Diyarbakır halkının yüzde 60'ı Belediye otobüslerini kullanıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.