VİDEO - Diyarbakır'da yasaklar hırsızlara yaradı!

VİDEO - Diyarbakır'da yasaklar hırsızlara yaradı!
Diyarbakır’da, sokağa çıkma kısıtlaması ile birlikte hırsızlık olayları arttı. Yenişehir İlçesi’nde son iki ayda çok sayıda iş yeri soyuldu. Ünlü bir kebapçıya giren hırsızlar zeytin yağı ve nar ekşisi çaldı.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER -  Aliemiri 3’üncü sokakta yaşanan hırsızlık olaylarında mağduriyet yaşayan esnaflar Tigris Haber’e konuştu.Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Aliemiri 3’üncü sokağa hırsızlar dadandı. Son 2 ayda sokakta birçok ev ve işyerine giren hırsızlar girdikleri yerde buldukları ne var ne yok alıp götürdüler. Yaşanan hırsızlık olaylarını titizlikle soruşturan emniyet güçleri olayın aydınlatılması için yoğun bir şekilde çalışırken, esnaflar ise son süreçte hırsızlık olaylarının arttığına dikkat çektiler.

‘Bu sokakta birçok esnafı soyup soğana çevirmişler’

Aliemiri 3’üncü sokakta bulunan bir fırında yaşanan hırsızlık olayına ilişkin konuşan esnaflardan Alaattin Ocaklı, benzer olayların son haftalarda arttığına dikkat çekerek şunları söyledi: “2 Aralık gece 02:05’te 2 kişi gelip çörek alır gibi yapıyor. Ellerindeki 50 TL sahte para ile çörek satın almak istiyorlar. Gece çalışan arkadaşımız paranın sahte olduğunu anladığı için çöreği veriyor ama parayı almıyor. Biri içeride çörek alırken, diğeri de dışarıdaki 3 tekerlekli bisikletimizi alıp götürüyor. Bununla ilgili kamera görüntüleri de var. Yenişehir karakoluna konuyla ilgili şikayetçi olduk ve sonuna kadar da bu olayın takipçisi olacağız. Lokantacı arkadaşın da deposuna girmişler ve gıda malzemesini götürmüşler. 15 gün önce de karşımızdaki bakkala girmişler ve sigaralarını götürmüşler. Bu sokakta birçok esnafı soyup soğana çevirmişler.”

alattin-ocakli.jpg

‘Sigara standını boşaltmışlar’

Aynı sokakta bir bakkala giren hırsızlar esnafı 20 bin TL zarara uğrattılar. Sabah erken saatlerde dükkanı açmak için gelen İzzet Şanlı, karşılaştığı manzarayı şöyle anlattı: “Bundan bir hafta kadar önceydi. Sabah 05:30’da geldim ve dükkanın önünde polisler vardı. Dükkanımın soyulduğunu söylediler.  Darabayı kırıp içeri girmişler. Sigara standını boşaltmışlar, 20 bin TL zararımız var. Bizim kameramız yoktu. Yan binanın kamerasının görüş açısı ise dolaplardan dolayı kapalıydı.”

izzet-sanli.jpg

‘Kolluk güçlerimiz olayların takipçisidir, onlara güveniyoruz’

Aliemiri Caddesi’nde bulunan Nasır Usta Kebap salonunun deposuna 15 gün önce giren hırsızlar, işletmeyi 12 TL zarara uğrattılar. Yaşanan olayın soruşturulduğunu ve emniyet güçlerinin hırsızlık olayını aydınlatmak için titizlikle çalıştığını belirten işletme sahiplerinden Tolga Yılmaz, şöyle konuştu: “Bu işletmenin hem ortağı hem de damadıyım. Bundan 15 gün önce depomuzda bir hırsızlık olayı olmuştu. Öncelikle şunu söyleyeyim, kolluk güçlerine çok teşekkür ediyorum. Sanki kendi evlerindeki mallar çalınmış gibi bizimle ilgilendiler. Bizi onore ettiler. Giden maldan ziyade insanların bu olaya verdiği reaksiyon, yaklaşım çok önemli. Kolluk güçleri olayın aydınlatılması için uğraşıyorlar. Ben umutluyum olayın açığa çıkarılacağından. Yağlarımızı, termoslarımızı götürmüşler, Nar ekşilerimiz vardı, Adana’dan özel olarak getirmiştik, onları götürmüşler. 17 tane 18 litrelik yağımızı götürmüşlerdi. 25 koli nar ekşisi götürmüşler. 30 tane termos götürmüşler. Toplamda 12 bin TL gibi bir zararımız var. Bu sokakta başka hırsızlık olayları da olmuş. Mobese görüntüleri var ve inanıyorum bunları yapanlar ortaya çıkacak. Tabii bu olaylarda bizim de kabahatimiz var. Eskiden bana değmeyen yılan bin yaşasın demezdik. Herkes kendi sokağını temizlerdi, kendi sokağından sorumluydu. Başka sokaklarda da hırsızlık olaylarının olduğu yönünde duyumlar alıyoruz. İnşallah bu tür olaylar yaşanmaz. Kolluk güçlerimiz olayların takipçisidir, onlara güveniyoruz ve en kısa zamanda aydınlatılacağını düşünüyoruz.”

tolga-yilmaz.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum