VİDEO - Diyarbakır’daki çadır kentlerde kalanlar şikâyetçi

VİDEO - Diyarbakır’daki çadır kentlerde kalanlar şikâyetçi
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden evleri hasar gören Diyarbakırlı yurttaşlar Sümer Park’ta kurulan çadır kente sığındı.

Norşin Öncel-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden evleri hasar gören Diyarbakırlı yurttaşlar Sümer Park’ta kurulan çadır kente sığındı. Hasar gören evlerine dönemediklerini belirten yurttaşlar; soğuktan, hastalıktan ve ilaçsızlıktan şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

Diyarbakır’da yıkılan binalarda enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, evleri hasar gören yurttaşlar Kent ormanı, Koşuyolu ve Sümer Park’ta kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Sümer Park’ta kurulan çadır kentte hayata tutunmaya çalışan yurttaşlar, hasarlı olan evlerine dönemediklerini belirtiyorlar.

'Yeter artık'

Evinin depremden dolayı zarar gördüğünü ifade eden bir yurttaş yetkililere seslenerek, “Bizim evin kolanları tamamen patlamış durumda, içeri giremiyoruz. 16 kişiyiz ve hepimiz ayrı yerlerdeyiz. Devlet bize destek vermezse biz ne yaparız, nereye gideriz.? Çocuklarımızın hepsi hasta, yerde yatıyor. Bizler mağduruz, hiçbir şeyimiz kalmadı. Devlet bize yardım etsin. Çadırda kalamıyoruz, şartlarımız iyi değil. Devletimiz bize sahip çıksın, yeter artık” dedi.

Depremde travma yaşayan ve hasarlı evine giremediğini söyleyen Aziz Taşkesen adlı yurttaş, “Biz Bağlar’da yaşıyoruz, evimizde çatlaklar oluştuğu için korkudan gidemiyoruz. Yetkililerden ilgi bekliyoruz” diye konuştu.

'Isınma problemi yaşıyoruz, çocuklarımız üşüyor'

Çadır kentte çocukların ısınma ve ilaç sorununa dikkat çeken İdris Usta,“Çok korkunç şeyler yaşadık. Tüm vatandaşlarımız şu an zor durumda, herkes perişan bir halde. Binalarımızın hepsi hasarlı, evlerimize giremiyoruz. Burada çok üşüyoruz. Ben, eşim ve 7 çocuğum ile birlikte burada kalıyoruz. İşyerlerimiz, evlerimiz hasarlı. Evlere giremiyoruz ve çok mağduruz. Her şeyimiz evimizde kaldı, hasarlı olduğu için eve giremiyoruz. İki gündür çadırdayız, daha önce parkta kalıyorduk. Isınma problemi yaşıyoruz, çocuklarımız üşüyor. Çocuklarımın hepsi öksürüyor, açık bir eczane buldum onlara şurup verip ateşlerini düşürdüm. Nereye kadar böyle devam edeceğiz bilmiyorum. Çok zor durumdayız, yetkililerden yardım bekliyoruz” diye belirtti.

Bir çadırda 12 kişi kaldıklarını söyleyen Gafur Kaya ise, “Bazı evler çok hasar gördü. Benim evimde de çatlaklar oluşmuş durumda. Çocuklarım bir çadır buldu, 12 kişilik ailemle şu an burada kalıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.