VİDEO - Diyarbakır’daki STK’lardan TTB kararına tepki

VİDEO - Diyarbakır’daki STK’lardan TTB kararına tepki
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Merkez Konsey üyelerinin görevden alınması kararına yurt genelinde tepkiler artarak devam ediyor. Diyarbakır'daki STK'lar, görevden alınmaya tepki göstererek basın açıklaması yaptı

Serhat Özdemir/ Haber/Mahsum Rençber/ Kamera

TİGRİS HABER - Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Merkez Konsey üyelerinin görevden alınmasına karar verdi. TTB'ye 'kayyım' atama kararının ardından karara tepki yağdı. Milletvekilleri, STK'lar ve çok sayıda kişi sosyal medya ağı X üzerinden paylaşımlar yaptı.

ttb-basin-toplantisi-1.jpeg

'Diyarbakır'dan tepki'

TTB ye kayyım atama kararına ilişkin Amed Emek Demokrasi Platformu ve Sağlık Platformu basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Sivil Toplum kuruluşları temsilcileri, HEDEP il eş başkanı Abbas Şahin, Pınar Sakık Tekin ve çok sayıda kişi katıldı.

ttb-basin-toplantisi-3.jpeg

'Seçili kurullar seçimle gelir, seçimle gider'

Açıklamayı Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan yaptı. Kararın demokrasiye darbe niteliğinde olduğunu ifade eden Turan, seçilmişlere kayyım atanamayacağını, TTB'nin yanında olduklarını belirterek şunları kaydetti;

ttb-basin-toplantisi-2.jpeg

"Seçili kurulları seçimle gelir, seçimle gider. Türkiye uzun dönemdir evrensel ilkeleri, Anayasa, yasa ve teamülleri yok sayan; bilimden, adaletten uzak bir anlayışla ve halkın adalete olan güven duygusunu yok eden "yargı” kararları ile yönetiliyor. 30 Kasım 2023 tarihinde, AKP iktidarında bir ilk daha yaşanarak TTB Merkez Konseyi üyeleri, mahkeme kararıyla görevden alındı. Bu karar demokrasiye darbe niteliğindedir. Belediyelere kayyum atandığı, seçilmiş milletvekillerinin hapiste olduğu ve seçilmiş meslek örgütlerinin yöneticilerinin görevlerinden uzaklaştırıldığı rejimler demokratik rejim olarak adlandırılamaz. Bu kayyum uygulamaları, darbe dönemlerinin yöntemidir. Bizler bu kararın neden alındığını biliyoruz. TTB'nin susturulmasına, etkisizleştirilmesine yönelik çabaların yeni olmadığını da biliyoruz. "TTB kapatılsın, adı değiştirilsin, yöneticileri tutuklansın" çağrılarının belirli periyotlarla sürekli gündeme getirilmesi de tesadüf değildir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.