VİDEO - Diyarbakır’daki tarihi otelde 'lavabo' krizi

VİDEO - Diyarbakır’daki tarihi otelde 'lavabo' krizi
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan tarihi Hotel Büyük Kervansaray’ın kendi arsasında yaptığı tek katlı lavabolara izin verilmiyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER -  Diyarbakır’da 7 yıl önce çıkan sokak olaylarından sonra Sur ilçesinde bulunan tarihi Hotel Büyük Kervansaray’ın otoparkı, bekçi kulübesi ve lavaboları yol için yıkıldı. Yol yapıldıktan sonra otel sahibi Mehmet İpek bu ihtiyaçların tekrar yapılması için onlarca kes Büyükşehir  belediyesine başvuruda bulundu randevu talep etti, ama randevularına cevap gelmedi.

“35 yıldır Keçi Burcunun lavabo ihtiyacını ben karşılıyorum”

Derdini anlatamadığını, burada yapılacak olan lavabonun ihtiyaç olduğunu dile getiren İpek, “Sur eskiden gece konduydu, bu olaylardan önce. Burada da bizim otoparkımız, güvenlik kulübemiz ve lavabolarımız vardı. Dolayısıyla yol olunca, yıkmaya geldiler, belediye, karayolları çevre şehircilik. Dediler ki Mehmet Bey biz burayı kullanacağız. Yoldur halk için toplum yararınadır biz niye karşı gelelim. Toplumun olduğu yerde kişinin çıkarı olmaz, feda edilir. Bunun bilincindeyiz. Yaptılar yıktılar, dedim ki yaptığınız kadarını kullanın, kaldığı yerde gelin bizim lavabomuzu, bekçi kulübemizi yapın ki bizim güvenliğimiz için. Yedi yıl geçti, uğrayan olmadı. Görüşmeye gittik, belediyede 20 tane randevu talebim var alamadım. Bir yetkili ile görüşemedim. Hırsızlık oluyor bizde kendi güvenliğimiz için kendi arsamızda giderelim. Kaldırım değil, yol değil. Kaldırım ve yolu işgal etmeyecek kadar bilincimiz görgümüz var. Kendi yerimiz de yaptık izah ettik. Büyük kıyamet kopardılar. Vay efendim dükkanlar yapılıyor, vay şunlar yapılıyor. Anlatamadık. 30 35 yıldır bu keçi burcunun ıslak zemin olmadığı için lavabo ihtiyacı bu otelden karşılanıyor. Biz karşılıyoruz. Misafirdir, uzaktan gelmiş, lavabomu kullanamazsın diyemezsin. Bu bir ihtiyaçtır.” dedi.

kervansaray-tigris1.jpg

“Derdimizi anlatamadık vazgeçtik”

Burada yapılan lavabo, bekçi kulübesi ve büfe, otelin kendi havuz kısmından kısılarak yapılmış. Ancak izin alınmadığı gerekçesiyle durduruldu. Bu durumu otel sahibi Mehmet İpek, şöyle dile getiriyor, “Gitmişler vali beye nasıl anlatılarsa, büyük binalar oluyor, dükkanlar oluyor. Baktık izah edemiyoruz. Dedik kapatıyoruz duvarımızı çekiyoruz, eski haline getiriyoruz. Yapılan lavabolarla buranın da ihtiyacı giderilmiş olur, bekçi kulübesi ile güvenliğimiz olur, bir de küçük bir büfe oda buraya gelenlerin su ihtiyacı için, çünkü yakınlarda büfe yok.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum