VİDEO - Diyarbakır’daki Topraktaş köyü öğrencileri okula gidemiyor

VİDEO - Diyarbakır’daki Topraktaş köyü öğrencileri okula gidemiyor
Tüm ülkede okullar, yüz yüze eğitime başlarken, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ne bağlı Topraktaş Köyü'nde yaklaşık 100 öğrenci okula gidemedi.

TİGRİS HABER - Köy muhtarı Kadri Gökkıyas, “İlgili kurumlara başvurmamıza rağmen sorun çözülmedi. Kış gelmeden yolun yapılmasını istiyoruz.

Bağlar İlçesine bağlı Topraktaş Köyü Muhtarı Mehmet Kadri Gökkıyas, her yıl aynı sorunları yaşadıklarını belirterek, "BOTAŞ, daha önce 2.5 kilometrelik yolu yapmıştı. Kalan 500 metrelik yolun yapılması için Bağlar Kaymakamlığı'na 14 Haziran tarihinde başvurduk. Kaymakamlık, hem büyükşehir hem de Bağlar Belediyesi'ne yazımızı göndererek yolun yapılmasını istedi. Yol yapımı programa alınmasına rağmen maalesef bugüne kadar yapılmadı. Önümüz kış, kar, kıyamet, çamur olacak. Çocuklarımız okula nasıl gidecek. Çocuklarımızı almaya gelen servis, ana cadde üzerinde bekliyor. Köyümüz ana caddeden 3 kilometre uzaktadır. 2.5 kilometresi temiz düzgün ama 500 metresi topraktır. Yazın dikenlerden, kışın da, kar, çamur yüzünden geçilmez bir hale geliyor. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, lütfen bize yardım edin, bize bir çare bulun" dedi.

Çocuklar okula gidemiyor

Bu arada köye giden CHP Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz vatandaşlar görüşerek sorunlarını dinledi.Yavuz, "Eğitim ve öğretimin başladığı ilk günde maalesef bu köyde okul zilleri çalmamakta. Çocuklar eğitim hakkından mahrum olmakta. Geleceğimiz bu altın çocuklar yaşıtları okula gitmesine rağmen onlar evde oturuyorlar" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.