VİDEO - Diyarbakır'dan Birecik saldırısına tepki

VİDEO - Diyarbakır'dan Birecik saldırısına tepki
DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Urfa’nın Birecik ilçesinde parti binalarına yönelik silahlı saldırıya dair açıklama yaptı. Açıklamada, “Onurumuz olan politikalarımız karşısında bu odaklar hiçbir zaman başarılı olamadı, olamayacak” denildi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü, Urfa’nın Birecik ilçesinde önceki gün DEM Parti ilçe binasına yönelik yapılan silahlı saldırıya tepki vermek için Dağkapı Meydanı’nda basın açıklama yaptı.

“Biliyorsunuz iktidarlar ve faşist güruhlar ne zaman siyaseten çözümsüz kalmışlar hemen partimizi hedef göstermişler binalarımız kurşunlanmış parti çalışanlarımız öldürülmüş ve bu kadar ayan beyan hedef gösterilmesine rağmen ne saldırıyı düzenleyenler ne de saldırıyı planlayanlar cezalandırılmıştır” ifadelerinin yer aldığı basın metnini DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin okudu.

Partilerine yönelik yapılan saldırıların cezasızlıkla sonuçlandığına atıfta bulunan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mücadele geleneği üzerine kurulmuş partimiz her dönem çeşitli saldırılarla karşı karşıya kalmış ama hiçbir şekilde haklı davasında vazgeçmemiştir. 34 yıllık demokratik siyaset içerisinde sürekli topluma yön veren toplumsal mücadeleyi ileriye taşıyanı paradigmamızı yaşamsallaştıran partimiz, her dönem saldırıya uğramıştır. Gerek iktidarların hedef göstermesi gerek basın üzerinden yapılan kışkırtmalarla belli bir güruh her dönem saldırmak için pusuda kalmıştır.

Biliyorsunuz iktidarlar ve faşist güruhlar ne zaman siyaseten çözümsüz kalmışlar hemen partimizi hedef göstermişler binalarımız kurşunlanmış parti çalışanlarımız öldürülmüş ve bu kadar ayan beyan hedef gösterilmesine rağmen ne saldırıyı düzenleyenler ne de saldırıyı planlayanlar cezalandırılmıştır.

Cezasızlık politikası

Bu bilinçli yönlendirmelerle yapılan saldırılar ve cezasızlık politikası her dönem birilerini cesaretlendirmişti. Özellikle hak arama noktasında verilen mücadelede en küçük bir söylem soruşturmaya tabi tutulurken kameralar karşısında göz göre göre yapılan saldırılar karşısında kurumların ve savcıların suskun kalması yavaş davranması birilerini her dönem cesaretlendirmiştir. Parti binalarımıza ve çalışanlarımıza karşı işlenen bu tür çetevari/kontra saldırılar sonucunda yürütülen soruşturmalar ya takipsizlikle sonuçlanmakta ya "vatandaşın ulusal hassasiyeti" denilerek gözaltına alınanlar serbest bırakılmakta ya da cezasızlık politikası gereği ödül gibi cezalar yerilerek dosyalar kapatılmaktadır.

Bu durum doğal olarak partimize karşı olası saldırıları tetiklemekte davetiye çıkarmaktadır. 31 marta yapılan yerel seçimlerde halkımızın büyük bir özveriyle çalışıp kazandığı Birecik ilçesinde seçilen kişinin halkın emeğine, partinin politik tutumuna ve parti programını kişisel menfaatleri doğrultusunda kullanarak istifa etmesi sonucunda halkımıza ve partimize yönelik kaynağı belli tehditler ve saldırılar gerçekleşmiştir.

“Her şeye rağmen özgür ve onurlu yaşamı beraber inşa edeceğiz”

Birer gün arayla yapılan saldırılar halkımızı yıldırıp politikalarımızı sekteye uğratmak için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bu odaklar şunu çok iyi bilsinler ki bu parti değerler, bedeller ve mücadeleler üzerine kurulmuştur. Onurumuz olan politikalarımız karşısında bu odaklar hiçbir zaman başarılı olamadı, olamayacak. Dün vardık bugün varız yarın var olacağız. Her şeye rağmen özgür ve onurlu yaşamı beraber inşa edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.