VİDEO- Diyarbakır’dan Fahrettin Koca’ya ‘çocuk hekim’ isyanı

VİDEO- Diyarbakır’dan Fahrettin Koca’ya ‘çocuk hekim’ isyanı
Diyarbakır’da çocuk hekim sayısının az olması nedeniyle kentteki çocuk hastaneleri ile özel hastanelerin acil servisleri çocuk hastalarla dolup taşıyor. Hasta yakınları, Sağlık bakanı Fahrettin Koca’ya çağrıda bulundu.

TİGRİS HABER - Havaların soğumasıyla beraber Diyarbakır’da üst solunum yolu enfeksiyonları ile bağırsak enfeksiyonlarında artış başladı.  Hem özel hastanelerin hem de devlet hastanelerinin acil servisleri çocuk hastalarla dolup taşmaya devam ediyor. Diyarbakır Çocuk Hastaneleri ile özel hastanelere günde ortalama 2500 çocuk, ateş, kusma, ishal ve öksürük şikayetiyle başvuruyor.  Çocuk uzman doktor sayısının az olması nedeniyle acil servisler çocuk hastalarla dolup taşıyor. Vatandaşlar, uzun süre sıranın kendisine gelmesini beklerken, hekimler ve sağlıkçılar hastalara yetişmekte güçlük çekiyor.

Fahrettin Koca’ya çağrı

Gazetemize açıklamalarda bulunan bazı hasta yakınları, “Yetkililer bu durumu görmüyor mu?. Çocuk acil servisleri miting alanı gibi. 2-3 hekim bu kadar çocuğa nasıl baksın. Çocuklarımızın canı bu kadar mı ucuz. Saatlerdir burada sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Çocuğum ateş içinde kıvranıyor. Sıra bize gelse bile doktor detaylı muayene yapmadan bizi gönderecek. Bu durumda bende olsam sağlıklı bir muayene yapamam. Çünkü hekim sayısı çok az. Buradan sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya seslenmek istiyoruz. Bu durumu lütfen düzeltin. Çocuklarımız her gün acillerde perişan oluyor. Hekim sayısını çoğaltın” çağrısında bulundu.

Antibiyotik uyarısı

Uzmanlar, sonbaharın gelmesiyle birlikte viral hastalıkların arttığına dikkat çekti. Ailelere önemli uyarıda bulunan hekimler, 38 derecenin üzerindeki vücut ısısını yüksek ateş olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Ailelere önerimiz, ilk olarak soğuk uygulama ile çocuğun ateşini düşürmeye çalışsınlar. Düşmediği takdirde ateş düşürücü verebilirler. Hekim gerekli görmedikçe asla antibiyotik kullanmasınlar. Çünkü viral enfeksiyonlarda antibiyotiğe gerek yok” önerisinde bulundular.

Öte yandan uzmanlar, çocukların maske, mesafe ve el hijyenine dikkat etmesi, bol sıvı tüketmesi uyarısında bulundu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum