VİDEO - Diyarbakır’ın 4 çeşit yemek sektörü zamlara direniyor

VİDEO - Diyarbakır’ın 4 çeşit yemek sektörü zamlara direniyor
Ucuz ve 4 çeşit olduğu için tercih edilen ev yemekleri satan lokanta, zamlara direniyor.

TİGRİS HABER - Ucuz ve 4 çeşit olduğu için tercih edilen ev yemekleri satan lokanta, zamlara direniyor. Daha önce 40 TL’den satış yapan lokanta üst üste gelen zamlara rağmen, fahiş fiyat uygulamasına gitmedi, 4 çeşit yemeği 70 TL’den satmaya başladı.

Serhat Özdemir/ Özel Haber Mahsum Rençber/ Kamera

Gıda fiyatlarındaki artış hazır yemek sektörünü derinden etkiliyor. Ev yemeklerini aratmayan lezzetleriyle her kesimden tüm vatandaşların tercih ettiği yemek lokantaları, tabldot yemek ücretlerini artırdı.

Ev yemeği satışı yapan lokantalar, 4 çeşit yemeğin fiyatını 70 TL olarak belirledi. Yenişehir ilçesi Kooperatifler mahallesinde bulunan 4 çeşit yemek lokantası, normal lokantalarda tek çeşit yemekler 80 ila 120 TL arasında satılırken, fiyatını 40 TL’den 70 TL’ye yükseltti. Lokanta aşçısı Süleyman Oğuz, zamlara direnmeye ve vatandaşa yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

'Direnmeye çalışıyoruz'

Aşçı Süleyman Oğuz, geçtiğimiz yıl pirincin kilosunu 8 liraya aldıklarını, bu yıl 25 liraya aldıklarını ve zamlara direndiklerini ifade ederek, "Biz burayı 1 yıl önce açtığımızda pirincin kilosunu 8 TL'ye alıyorduk, şuan ise 20 ila 25 liraya alıyoruz. Bizde mecburen fiyatları arttırmaya başladık. 1 yılda yüzde 125 zam yapmak zorunda kaldık. Eti 200 liraya alırken, şuan 400 liraya alıyoruz. Biz 70 liraya veriyoruz. Diğer yerlerde 80 ila 120 arası değişiyor. Zamlardan sonra bizim işlerimizde azalmaya başladı. Diğer lokantalara göre şuan en iyi fiyat bizde. Normal lokantada en ucuz yemek 150 ila 190 TL civarıdır. Elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olacağız ama inşallah bir daha zam gelmez" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.