VİDEO - Diyarbakır’ın 50 yıllık peynir satıcısı da isyan etti

VİDEO - Diyarbakır’ın 50 yıllık peynir satıcısı da isyan etti
Diyarbakır’ın Mardin kapı bölgesinde bulunan peynirciler çarşısında 50 yıldır peynircilik yapan Şeyhmus Hilal, zamlardan ve alım gücünden şikâyet etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Mardin kapı bölgesinde bulunan peynirciler çarşısında 50 yıldır peynircilik yapan Şeyhmus Hilal, zamlardan ve alım gücünden şikâyet etti. Vatandaşın perişan olduğunu, zorunlu gıda maddesi almakta zorlandığını ifade eden Hilal, “Vatandaş ne yesin, peynir, zeytin yemesin de ot mu yesin” diye siten dolu sözler sarf etti.

peynirci-carsisi-2.jpeg50 yıllık esnaf olduğunu, peynir piyasasında bu denli zorluk yaşandığına tanık olmadığını ifade eden Şeyhmus Hilal, piyasa ile ilgili sitemini şöyle dile getirdi;

peynirci-carsisi-4.jpeg

“İş yok, hayat zor, 50 yıldır ilk kez böyle bir duruma tanık oluyorum. Nasıl bir krizdir, nasıl geldi anlayamadık. Vatandaşın alım gücü sıfıra düştü. Vatandaşın cebine göre fiyat belirlemeye başladık. 160 TL’ye aldığım peyniri 170 TL’den satıyorum. Aynı peyniri İstanbul, Ankara’da 300 TL’ye satıyorlar. Bu durum fazla sürmemeli, devlet bu kötü gidişin önünü kesmeli, vatandaşı rahatlatmalıdır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum