VİDEO - Diyarbakır’ın bölge illeriyle bağlantısı koptu

VİDEO - Diyarbakır’ın bölge illeriyle bağlantısı koptu
Yoğun kar yağışı nedeniyle Diyarbakır- Siverek ile Diyarbakır – Elazığ karayolu kapanınca, Diyarbakır Otogarı’nda onlarca kişi mahsur kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi mahsur kalan vatandaşlara çay ve çorba ikram etti.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Önceki gün etkili olan kar yağışından sonra Diyarbakır’ın çevre illerle bağlantısını kuran Siverek ve Elazığ yolu kapandı. İstanbul, Ankara, Malatya Urfa gibi illere gitmek üzere bilet alan yüzlerce kişi seferler iptal edildiği için Diyarbakır Otogarı’nda mahsur kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, görevlileri, talepte bulunan 27 kişiyi otellere yerleştirdi. 7 vatandaş da gidecekleri yerlere götürüldü. Belediye yetkilileri, yolculara sıcak çay ve çorba ikramında bulundu.

otogar-tigris1.jpg

Seferlerin yarısı iptal

Tigris Haber’e konuşan otobüs firması yetkilisi Mehmet Güntürk, Siverek ve Elazığ yönü kapalı olduğu için Mardin üzerinden çevre illere gitmeyi planladıklarını söyledi. Gün içinde seferlerin yarısının iptal edildiğini belirten Güntürk,  “Yolcular gelince erteliyoruz. Burada kalan var, otele giden kalan akrabasına giden kalan var” dedi.

otogar-tigris2.jpg

Tesislerde fırsatçılık

Turabi Yaşar da, 19 Ocak’ta tüm seferlerin, dün ve bugün de seferlerin yarısının iptal edildiğini söyledi. Yaşar yolda kalan otobüs yolcularının da mağdur olduğunu belirterek, “İnsanlar lokantaya gidiyor, cebindeki para da bitiyor. Tesisler bir çorbayı 30 liraya, bir simidi 8 liraya veriyorlar” dedi. Çocuğu Malatya’da tedavi gören Yılmaz Ergül de, Elazığ yolunun açılmasını bekliyor. Sabah saatlerinde yapılması gereken seferin ertelendiğini belirten Ergül, “Çocuğum iki aydır orada karaciğer nakli oldu. Yol kapalı olduğu için oğlumun yanına gidemiyorum. Hareket sabah 10’da idi, şimdi akşam 5 diyorlar, bekliyoruz.”

otogar-tigris3.jpg

Servisler fiyatları arttırdı

Üniversitelerin tatil olmasından sonra ailelerinin yanına gitmeye çalışan öğrenciler de, seferlerin iptal edilmesinden sonra mağdur oldu. 2 gündür otogarda yolun açılmasını bekleyen Mazlum Araç, “Iğdır’da okuyorum, Ceylanpınar’a ailemin yanına gideceğim. İki gündür buradayım. İki gündür uyumuyorum. Bugün Kızıltepe’ye gidip oradan Ceylanpınar’a geçeceğim. Servisler 30 liralık yolu 80 lira yaptı. İki gündür ailemle buluşamıyorum, telefonla görüşüyorum. Merak ediyorlar.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum