VİDEO - Diyarbakır’ın depremzedeleri hala mağdur!

VİDEO - Diyarbakır’ın depremzedeleri hala mağdur!
Depremzedeler, hasar gören veya yıkılan binaları için “Hak Sahipliği” başvurusunda bulunuyor. Diyarbakır’da günlerdir başvuru sırasında olduklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililerin kendilerine yardımcı olmadığını söyledi.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Maraş merkezli depremlerden sonra bilerce vatandaşın mağduriyeti devam ediyor. Depremzedeler hasar gören veya yıkılan binaları için, AFAD İl Müdürlüğüne giderek “Hak Sahipliği” başvurusunda bulunuyor. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Bağlar Gençlik Merkezi, başvuruların daha hızlı bir şekilde ilerlemesi için AFAD İl Müdürlüğüne tahsis edildi. Ancak başvuruların alındığı günden buyana gençlik merkezine giden depremzedelerin sorunları çözülmüyor, uzun kuyruklar oluşuyor. Güneş altında günlerdir sıra beklediklerini ifade eden depremzedeler, belediye ve AFAD ekiplerinin kendilerine yardımcı olmadıklarını belirti.

Biz kimin kapısını çalacağız?

Sabahın erken saatlerinde gelip sıraya girdiğini söyleyen depremzede Cebrail İçözlü, “İnsanlar günlerdir burada bekliyor. Kimsenin bize yardım ettiği yok. Güneşin altında sabahtan akşama kadar bekliyoruz. Bizleri her seferinde mağdur ediyorlar. Gelip bu insanların yaşadıklarını görsünler, bize başvuru yapın diyorlar, ama başvurumuzu alan kimse yok. Biz kimin kapısını çalacağız?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum