VİDEO - Diyarbakır’ın en gelişmiş semtinin hali bu

VİDEO - Diyarbakır’ın en gelişmiş semtinin hali bu
Diyarbakır’ın hızla gelişmeye devam eden Kayapınar ilçesinin Medya mahallesindeki birçok sokakta DEDAŞ’ın elektrik hatlarının yer altına alınması için kazılan çukurlar ve bozulan kaldırımların eski haline getirilmemesi vatandaşların tepkisini çekiyor.

TİGRİS HABER - Vatandaşlar, en küçük bir yağışta kazı yapılmış cadde ve kaldırımların çamura bulandığını ve zor anlar yaşadıklarını söyledi. Mahalle Muhtarı Mehmet Tevfik Barut ise, “Bu çukurların asfaltlanması ve kaldırımların onarılması için başvurduk. Belediye ‘asfaltlama yapacağız’ diye yanıt verdi ama henüz bir çalışma başlamadı” dedi

Diyarbakır’ın en popüler ilçesi

Diyarbakır’ın bir beldesi olarak 1991 yılında 3000 bin nüfuslu olarak kurulduktan sonra hızla gelişen ve 2008 yılında merkeze bağlı ilçe statüsüne kavuşan Kayapınar ilçesinin nüfusu 2021 yılında yapılan sayımda 411.865 olarak belirlendi. Düzenli kentleşmeyle göz dolduran ve her geçen gün daha da gelişerek nüfusu artan Kayapınar ilçesi, lüks yapılarıyla da dikkat çekiyor.

new-kapak-kopya.jpgKayapınar ilçesinde nüfusu 60 bin civarında olan, geniş cadde, kaldırım ve görkemli siteleriyle dikkati çeken Medya Mahallesi’nde yaşayan bazı vatandaşlar, bugünlerde Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ)’ın elektrik hatlarını yeraltına çekmek için başlattığı çalışmaların yarattığı mağduriyeti yaşıyor. Elektrik hatlarının yer altına çekilmesinden memnun kalan vatandaşlar, açılan ve toprakla doldurulan çukurların asfaltlanarak, bozulan kaldırımların ise onarılarak veya tekrardan yapılarak eski haline getirilmemesinden yakınıyor. Söz konusu çukurlar ve bozuk kaldırımlar, Mahabad Bulvarı(75 caddesi) ile Mezopotamya caddesi arasındaki sokaklarda yoğunluklu bulunuyor.

asfalt-yol-ramazan-haberi-5.jpeg

Vatandaş, “Çalışma yerinde ama mağduriyet giderilmiyor”

Yaz mevsiminde bu kazıların başladığını ve kısa sürede son bulmasını umduklarını belirten vatandaşlar, “Ancak aylar geçmesine rağmen bu olumsuz durum ortadan kalkmadı. Elektrik hatlarının yer altına çekilmesi iyi bir çalışma. Görüntü kirliliğini de ortadan kaldırıyor. Ancak kaldırım kenarında açılan uzun çukurlar tekrar toprakla dolduruldu ancak üzeri asfaltlanmadı. Bu nedenle en küçük bir yağışta da cadde ve kaldırımlar çamur deryasına dönüşüyor. Sorunu muhtarımız Mehmet Tevfik Barut’a ilettik. Sağ olsun o da ilgileniyor ve sürekli yetkililere sorunun giderilmesi için başvuruyor. Ancak şimdiye kadar bir sonuç alınamadı” dediler

asfalt-yol-ramazan-haberi-3.jpeg

Muhtar “asfaltlama bir an önce başlamalı”

Tigris Haber’e konuşan Medya Mahalle Muhtarı Mehmet Tevfik Barut ise, 6 ay önce başlayan DEDAŞ çalışmalarının birçok yerde bitmesine rağmen Belediye’nin asfaltlama ve kaldırımları onarma veya yenileme çalışmalarına henüz başlamadığını belirterek şunları söyledi:

“DEDAŞ elektrik hatlarını yeraltına çekmek için 6 ay önce çalışmalara başladı. Çalışmalar nedeniyle kaldırım kenarları kazıldı. Tabi bu kazılar sırasında kaldırımlarda zarar gördü. Çünkü elektrik direkleri kaldırım üzerlerinde bulunuyor. Çalışmalar birçok yerde bitti, çukurlar toprakla dolduruldu ancak çukurların üzeri asfaltlanmadı. Kaldırımlar ise olduğu gibi duruyor. Yaz mevsiminde ortalık toz topraktan geçilmiyordu. Kış geldi ve yağışlar başladı. Şimdide ortalık çamurdan geçilmiyor. Bu kazılar sitelerin önünde de yapıldığı için vatandaşlar evlerine gitmekte güçlük çekiyor. Asfaltlanmayan bu çukurlar sürücüler içinde zorluk çıkarıyor. Bu çukurların asfaltlanması ve kaldırımlarında onarılması veya tekrardan yapılması için Belediye’ye başvurdum. ‘Yapacağız’ dediler. Ancak, henüz bir girişimde bulunmadılar. Önümüzdeki günlerde kar yağarsa müdahale etmekte güç olacak ve durum daha da çekilmez hale gelecek. Yetkililerden talebimiz bir an önce bu mağduriyetin ortadan kalkması için asfaltlama çalışmalarına başlamaları.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum