VİDEO - Diyarbakır’ın ilk millet bahçesi projesi verilen sürede tamamlanamadı

VİDEO - Diyarbakır’ın ilk millet bahçesi projesi verilen sürede tamamlanamadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği Diyarbakır’ın ilk millet bahçesi projesi verilen sürede tamamlanamadı. İhaleyi alan firma çalışmalarını sürdürüyor, projenin yıl sonuna kadar bitmesi bekleniyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan 56 yıllık stadyum yaklaşık 8 yıl önce yıkıldı. Stada karşılık TOKİ, Talaytepe’de 33 bin kişilik stat yapma kararı aldı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır’a gelişi ile projede değişikliğe gidildi. Erdoğan, yıkılan stadyum yerine AVM değil, millet bahçesi yapılacağı müjdesini verdi.

Erdoğan’ın müjdesi ile birlikte eski Stadın yerine millet bahçesi yapılması için mayıs 2020 yılında ihale yapıldı ve ihaleyi alan firma inşaata başlamıştı. Ancak Ekim 2021 olan teslim tarihinin üstünden 10 ay geçmesine rağmen teslim edilmedi. Çalışmaların devam ettiği alanda vatandaşlar, projenin bir an önce bitirilmesini istiyor.

Tigris Haber çalışmaların sürdüğü alanda gözlem yaptı

Millet Bahçesi alanında inşaat ve çevre düzenlemesi işleri devam ediyor. İşlerin bitme aşamasına yaklaştığı görüldü. Ancak teslim tarihinin üzerinden 10 ay geçmiş durumda. Alanın çevresi hala metal saclarla örülmüş durumda.

Çevre müdürü

Bu arada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin, o dönem yaptığı bir röportajda şu ifadelere yer vermişti; “Yenişehir ilçesindeki eski stadyumun 55 dönümlük alanının Yenişehir Millet Bahçesi şeklinde düzenlemesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda 36 milyon 330 bin TL bedelle ihale gerçekleştirildi. Bahçe içerisinde millet kıraathanesi, kitapçılar çarşısı, 386 araçlık otopark, 2 seyir balkonu, basketbol-voleybol sahaları, 900 metre uzunluğunda bisiklet ve koşu parkuru, geri dönüşüm parkı, sera, ahşap ve çim seyir basamakları, çok amaçlı etkinlik alanı, yansıtma oyun ve su bitkileri havuzu, kültür ve fizik alanı da yer alacak.”

Ne olmuştu?

3 Haziran 2018 tarihinde Diyarbakır'da İstasyon Caddesi'nde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara eski stadyumun yerinin Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Eski stadı, Millet Bahçesi haline getireceğiz. İngiltere'nin Hyde Park'ı varsa bizim de bu Millet Bahçe'miz olacak” ifadeleri üzerine başlayan süreç devam ediyor.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesinde bulunan ve 52 dönüm arazi üzerinde bulunan eski Atatürk Stadyumu Ekim 2016’da yıkıldı. Eski stadyumun yerine AVM ve rezidans projesi yapılacağı söylenirken daha sonra bu projenin iptal edilmesiyle bu alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Millet Bahçesi yapılması yönünde bir süreç başlatılmıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum