VİDEO- Diyarbakır’ın tarihi değerlerinin tanıtıldığı İzmir Fuarı sona erdi

VİDEO- Diyarbakır’ın tarihi değerlerinin tanıtıldığı İzmir Fuarı sona erdi
İzmir’de önceki gün başlayan Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve gastronomi değerlerinin tanıtıldığı İzmir Turizm Fuarı sona erdi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER- Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık işbirliği ile Türkiye’nin en büyük uluslararası turizm platformlarından biri olan Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuar Kongresi (TTI), sona erdi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) geniş bir katılımla dahil olduğu fuarda üç gün boyunca Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve gastronomi değerleri tanıtıldı. Yoğun ilgi gören DTSO standı ziyaretçilerden tam not aldı.

Diyarbakır’ın özgü lezzetlerinden olan örgü peynir stantta en çok ilgi gören ürün olurken bunun yanı sıra Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki İpekböcekçiliğine dikkat çekilerek dokuma halı ziyaretçilere tanıtıldı. MA Music sanatçıları ise Kürtçe ezgilerle standa renk katarak üç gün boyunca ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

seyhmus-mete.jpeg

“Gittiğimiz kentlere renk katıyoruz”

Üç gün süren İzmir Uluslararası Turizm Ticaret ve Fuar kongresini Tigris Haber’e değerlendiren DTSO Fuar Komisyonu Üyesi Şeyhmus Mete, “İlk günden son güne kadar standımız ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. DTSO stantları her fuarda en çok ilgiyi gören stantlar arasındadır. Geleneğimizle, tarihimizle ve kültürel mirasımızla fuarda en çok dikkat çeken DTSO standıydı. 7 den 70 e herkes DTSO standında Ma Music’in seslendirdiği geleneksel ezgilerle halay çekti. Turizm alanında bu fuarın bizlere ve Diyarbakır’a çok önemli katkıları oldu” diye konuştu.

mehmet-tezgel.jpeg

“Fuarın gözdesi Diyarbakır oldu”

DTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Tazgel ise, DTSO standının fuarın gözdesi olduğunu söyleyerek, “ 16. Travel Turkey İzmir Turizm Kültür Fuarı’nda Diyarbakır standı büyük ilgi gördü. 3 gün boyunca yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi DTSO standında ağırladık. Diyarbakır’ın tarihsel ve kültürel değerlerinin yanı sıra Coğrafi İşaretli yöresel lezzetlerinin sergilendiği DTSO standı fuarın gözdesi oldu. Diyarbakır’ı kültürel mirası, yöresel lezzetleri ve tüm değerleriyle ulusal ve uluslararası turizm camiasında en iyi şekilde tanıttık, şehrimizin turizm alanında markalaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Herkesi tarih, kültür ve inanç merkezi olan Diyarbakır’a davet ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.