VİDEO - Diyarbakırlı genç, 18 bin kişi arasında 6. oldu

VİDEO - Diyarbakırlı genç, 18 bin kişi arasında 6. oldu
Diyarbakırlı 21 yaşındaki Mehmet Taman yazdığı senaryoyla 18 bin kişi arasında 6. olarak dereceye girdi.

Tigris Özel

TİGRİS HABER - Lise mezunu olan Mehmet Taman, küçüklüğünden beri yazmaya hevesi olduğunu ve çevresinin de onu teşvik ettiğini söyledi.

Yazmaya panonormal hikâyelerle başladığını ifade eden Taman:

“Çevremin ve arkadaşlarımın etkisi ve izlediğim filmlerin etkisiyle panonormal röportajlar yapmaya karar verdim. Çevremdeki arkadaşlarım teşvik ettiler beni ve benimde hevesim vardı. Ve ilk aldığım panonormal röportaj Batman Sason’da gerçekleşmişti. Ondan sonra Malatya Pötürge’de bir röportaj aldım. Bu röportajım iyi ses getirdi, yayın evleri tarafından değerlendirildi, 18 bin kişi arasında ilk 6. Sıraya girerek derece aldı. Film tekliflerinde bulundular, şuan zaten bir film çekmeyi planlıyoruz. Projemiz var, kısmet olursa gelecek sene sonbaharda film çekeceğiz” diye konuştu.

‘Film için birçok kurum sponsor oldu’

Röportajları alırken zorlandığını ama hedefine ulaşmak için devam ettiğini söyleyen Taman, film çekimlerine seneye başlayacaklarını söylüyor.

Taman: “Çocukluğumdan beri hep bir hevesim vardı, yapmak istemiştim. Bunun için çok sorun yaşadım tabi. Bu röportajları alırken zorlandım. Yani bir insanın yaşadığı travmayı anlatması kadar zor bir şey yok. Ve bunu dinlemek daha zor, gerçekten zor oldu. Bu tip travmalar yaşayan insanlar her şeyi yapabilir. Ne kadar zor olsa da bu röportajları yapmaya devam ettim ve edeceğim. Hayatımı tek bir filme odaklamayı düşünmüyorum. Yazmaya devam edeceğim. Film çekimi için iki özel şirket var sponsor olan. Filmi bu yaz çekecektik bazı sorunlar yaşandığı için ertelemek zorunda kaldık. Sponsorlarımız var ama ekip olarak hazır değiliz o yüzden filmi seneye erteledik. Bunlardan önce de senaryomu alıp çok düşük bütçeyle çekmek isteyenler oldu, ama ben kabul etmedim. Röportajları aldıktan ve senaryoya döktükten sonra, senaryom derece aldığında çevremin tepkileri güzel oldu. Tabi olumsuz tepkilerde oldu tabi. Ama eğer bir hedefiniz varsa ve bunu gerçekleştirmek istiyorsanız en önemli püf nokta sizsiniz. Başarılı olduğumu söyleyenler çoktu tabi. Ve devam edeceğim. Son olarak, bizim gibi alın teri dökerek yapan insanlara engel olunmasın” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.