VİDEO - Diyarbakırlı öğrencilerin toplu taşıma çilesi!

VİDEO - Diyarbakırlı öğrencilerin toplu taşıma çilesi!
Diyarbakır’ın yeni yerleşim alanlarındaki toplu taşıma çilesi devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, yeterli araç sayısına sahip olmadığı için vatandaşın ulaşım ile ilgili şikâyet ve taleplerini karşılayamıyor.

TİGRİS HABER - Öğrencilerin okullara gidiş ve dönüş saatlerindeki yoğunluk herkesi canından bezdirdi. Öğrenciler, belediyeye ortak şikâyet dilekçesi verdi.

Kentin diğer yerleşim alanlarında yaşanan ulaşım sorunu bir tarafa, sadece Elazığ caddesi üzerinde bulunan Süleyman Demirel kampusunda öğrenim gören bin civarında öğrenci, her gün aynı çileyi yaşıyor. Araç sıkıntısı yüzünden saatlerce duraklarda beklemek zorunda kalan öğrenciler, belediye’ye toplu şikâyette bulundu, ancak sorunları çözüme kavuşmadı.

Diyarbakır’ın yeni yerleşim alanlarında uzun süredir toplu taşımada sorun yaşanıyor. Büyükşehir Belediyesinin araç filosundaki eksiklik nedeniyle servisler aksıyor, otobüsler tıklım, tıklım yolcu taşımak zorunda kalıyor. Saatlerde duraklarda bekleyen vatandaşlar, izdiham yüzünden otobüslere binemiyor. Bu durumdan büyük ölçüde etkilenenler ise öğrenciler. Özellikle okul gidiş ve dönüş saatlerinde, öğrenciler mesai saatlerine de denk geldikleri için toplu taşımadan yeterli ölçüde yararlanamıyor.

Elazığ Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Demirel kampusunda okuyan öğrenciler, okul çıkışında Forum AVM önündeki durakta saatlerce otobüs beklemek zorunda kalıyor. Gelen otobüslerin de dolu olması nedeniyle binemediklerini söyleyen öğrenciler, ulaşım sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Öğrenciler, sorunlarının çözümü için hazırladıkları şablon şikâyet dilekçesini toplu halde Büyükşehir Belediyesine ulaştırmalarına rağmen, ulaşım sorunlarına çözüm bulamayınca, çareyi Tigris habere ulaşmakta buldu. Sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen öğrencilerin sesini gazete olarak yetkililere ulaştırmak istiyoruz.

Süleyman Demirel kampusu öğrencilerinin şablon dilekçesi şöyle;

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA;

Ben Süleyman Demirel Kampüsü, _________ öğrenciyim. Sabahları okuluma gelirken ve dönüşlerde Toplu Taşıma Aracı bulamıyorum. Özellikle okul çıkışlarında tüm okullar aynı zamanda dağıldığı için, Forum AVM önünde yoğunluk oluşmakta, biz öğrenciler saatlerce araç beklemek zorunda kalıyoruz. Gelen araçlarda tıka basa oluyor. Evlerimize gitmek için EN AZ İKİ AKTARMA YAPMAK zorunda kalıyoruz.

Bu mağduriyetimiz ortadan kaldırılması için en azından okul dağılma saatlerinde Hat ve araç sayılarının artırılmasını bilgilerinize arz ederim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum