VİDEO - Diyarbakırlılar, erken ya da zamanında seçim için net konuştu

VİDEO - Diyarbakırlılar, erken ya da zamanında seçim için net konuştu
2023 genel seçimleri için geri sayım başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimi işaret etti.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - 2023 genel seçimleri için geri sayım başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken seçimi işaret etti. Erken ya da zamanında seçime dair değerlendirme yapan Diyarbakırlılar, iktidarın oy kaybettiğini ifade ederek, “Yurttaşları düşünen yeni bir hükümete ihtiyaç var” dedi.

Türkiye genel seçim tarihi, milyonlarca vatandaşın gündeminde. Bir kez daha aday olup olmayacağı tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda 14 Mayıs’ı işaret edince, farklı seçenekler de konuşulmaya başlandı. Erken seçim ihtimali güçlenirken, muhalefet parti temsilcileri de konuya ilişkin düşüncelerini açıklamaya başladı.

Biz de vatandaş ‘ne düşünüyor’ diye merak ettik, Diyarbakırlılara erken seçimi sorduk.

Vatandaşlar ne dedi?

erkn-secm.jpg

‘Oy kaybı var, erken seçim istiyor’

Hükümetin oy oranında düşüş olduğunu, bu nedenle erken seçim sinyali vermek zorunda kaldığını söyleyen Harun Eroğlu, “20 yıldır iktidarda olan AKP’nin, bu seçimde net bir şekilde kaybedeceği ortadadır. Mesele kaybetmek olunca Kürtlerin oylarına talip oluyorlar ve HDP’ye yanaşıyorlar. Herkes artık ülkenin ne durumda olduğunu görüyor. Örnek veriyorum; sadece akşam pazarlarına gidin, orada insanlar çöpe atılan meyve ve sebzeleri topluyor. Oysa bu hükümet iktidara geldiğinde, ülkede yaşayan insanların yoksullukla mücadele etmeyecekleri sözünü vermişti. Sözlerini tutmadılar. Ben artık bu seçimde AKP’nin kazanmasını istemiyorum” dedi.

‘İktidar güven vermiyor’

İktidarın, erken seçimi bir kurtuluş olarak gördüğünü ifade eden Ayşe ise, “Bizler artık ekonomiden dolayı çok yorulduk. Hükümetin yanlış politikaları maalesef çok fazla. Suriye meselesinden tutun ötekileştirme politikalarına kadar birçok sorunu bu iktidar döneminde yaşadık. Görünen, artık onlar kaybetti. İnsanlar iktidara güvenmiyor. İktidar bu seçimde kaybedecek” dedi.

erkensecim-4.jpg

‘Çözümsüzlük var, çözüm istiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yasaya göre 3’üncü kez aday olamaması nedeniyle erken seçim kararının verileceğine dikkat çeken Hamit Zengin, “Bugün maalesef Erdoğan ne derse oluyor. Hiç kimsenin söz hakkı yok. Biz artık yoksulluktan çok yorulduk. Ben iktidarın değişeceğine inanıyorum ve değişmesini istiyorum. Çünkü artık insanlar her alanda çözüm istiyor” dedi.

İktidarın değişmesi lazım

AKP’nin, yapılacak erken seçimi kazanmak için her yolu denemeye çalıştığını belirten Mehmet Zilkes, “İktidar seçimi kazanmak için elinden geleceğini yapmaya çalışıyor. Ben artık bir vatandaş olarak bu iktidarın yaptığı hiçbir çalışmanın faydalı olduğunu düşünmüyorum. İktidarın değişmesi lazım” dedi.

erken6.jpg

Vatandaşını düşünen iktidara ihtiyaç var

20 yıldır iktidarda olan AKP’nin insanlara artık güven veremediğini söyleyen Ahmet Erdoğmuş, “AKP ve MHP iktidarı, yanlış politikalardan dolayı seçimi kazanamayacak. Çünkü iktidar olarak bu halkı yalnız bıraktılar. Vatandaşlar her geçen gün fakirleşip yoksullaştı. Seçimi yarın sabahta yapsalar, bir yıl sonrada yapsalar, durum değişmez. Devam edeceklerini düşünmüyorum. İktidar her seferinde mağdur edebiyatı yaptı, vatandaşını düşünmedi. Bizim artık vatandaşını düşünen bir iktidara ihtiyacımız var” dedi.

erken-secim3.jpg

Değişime dair umudumuz kalması

Seçimlerin artık bir çözüm olmadığını savunan Ahmet Aktaş, “Seçimle iktidarın değişeceğine artık inancımız kalmadı. Erken seçim olsa da olmasa da iktidar değişmeyecek. Çünkü gerçekten insanlar artık böyle alıştı ve bir şeylerin değişeceğine dair umutları yok” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum