VİDEO - Diyarbakırlılar: Kılıçdaroğlu, ülkeye iyi gelecek

VİDEO - Diyarbakırlılar: Kılıçdaroğlu, ülkeye iyi gelecek
Aday adaylık süreci tamamlandı, partiler adaylarını belirledi. Diyarbakırlılar, milletvekili adaylarıyla ilgili düşüncelerini açıklarken, Cumhurbaşkanı adaylarını da yorumladı. Diyarbakır’daki tercih tablosuna yansıyan fotoğraf Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Değişimden yana olduklarını ifade eden yurttaşlar, ‘Şimdi tam da zamanı’ diyerek, Kılıçdaroğlununeden tercih ettiklerini iki cümle ile izah ederek, şöyle dediler; “Tek adayımız o, kendisi cebini düşünmüyor, etrafında da cebini düşünen kimse yok. Kemal bey, ülkeye iyi gelecek.”

Siyasi partilerin 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili hazırlıkları devam ediyor. 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için siyasi partiler, aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. Aday listeleri Yüksek Seçim Kurulu’na sunulduktan sonra Diyarbakır’da aday çıkartan siyasi partilerin adayları da netlik kazandı. 14 Mayıs’ta sandık başına gidecek yurttaşlar ülkeyi yönetecek cumhurbaşkanını seçecek, bir yandan da milletvekili seçimlerinde destekledikleri parti veya ittifaka oy verecek.

Diyarbakırlılar, seçime girecek siyasi partilerin belirlediği cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını değerlendirdi.

Kimseye güvenim yok, oy kullanmayacağım

Seçimlerde o kullanmayacağını söyleyen Serhat Çorheşoğlu,“Depremde çok insan hayatını kaybetti. Biz devleti yanımızda görmedik. Olaylar bittikten sonra geldiler, biz bu tarzı artık istemiyoruz. Zaten güvendiğimiz kimse yok, her şey ortadadır. Ben bundan dolayı ne milletvekili ne de cumhurbaşkanı seçimi için oy kullanmayacağım” dedi.

Adaylar tanınmıyor

Diyarbakır için belirlenen milletvekili adaların kent insanları tarafından çok fazla tanınmadığını ifade eden Mehmet Nesim, “AKP’den sadece Galip Ensarioğlu dışında diğer kişiler çok zayıf ve tanınan insanlar değil. Yeşil Sol Parti adayları içinde ise Diyarbakırlı kimse yok. Ben Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı seçeceğim. Ekonomiyi sadece Erdoğan düzeltebilir. Bundan dolayı onu destekleyeceğim” diye kaydetti.

Seçilen adaylar ihtiyaçları karşılamalı

Seçimde kent halkının ihtiyaçlarını karşılayacak adayların seçilmesi gerektiğini belirten Recep Boltaş, “Ben Yeşil Sol Parti’yi bu kent için iyi işleri yapacağını düşündüğüm için destekliyorum. Diğer partilerin adayların bundan dolayı desteklemiyorum. Yeşil Sol Parti’ni ülkenin geneline hitap etiğini düşünüyorum. Bu parti diğer partiler gibi hiç kimseyi ayırmıyor. Ben kesinlikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı desteklemeyeceğim. Çünkü ülkenin şu anki yaşadığı ekonomik durumdan tutun daha sayamadığımız binlerce sorunun sorumlusu AKP’dir. Bu iktidarın değişmesi için Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğim” ifadelerini kulandı.

Fayda sağlayacak çok fazla aday yok

Kent insanına fayda sağlayacak çok fazla adayın bulunmadığına dikkat çeken Ömer Zümrüt, “Özellikle AKP’nin adaylar Galip Ensarioğlu dışında hiç biri tanınan kişiler değil. Seçilseler bile bu kentte bir fayda sağlayacaklarını düşünmüyorum. Diğer yandan Yeşil Sol Parti adaylarının arasında yer alan Osman Cengiz Candar’ın aday olmasını bir Diyarbakırlı Kürt olarak eleştiriyorum; çünkü Çandar, Cumhurbaşkanlık Hükümet Sitemine evet demiş bir insan. Bundan dolayı özelikle Yeşil Sol Parti’de aday olması beni üzdü. Ben cumhurbaşkanlığı seçimimi kesinlikle Kılıçlaroğlu’ndan yana yapacağım” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, cebini düşünmüyor

Ülkede yaşanan ekonomik sorular başta olmak üzer iktidarın yürüttüğü yanlış politikalardan dolayı yönetimin değişmesi gerektiğini söyleyen Hüseyin Tiryaki, “Milletvekili adayları içerisinde Berdan Öztürk ve Sezgin Tanrıkulu’nun bu halk için güzel şeyler yapacağını düşünüyorum. Bunun dışında AKP’den aday olan Galip Ensarioğlu’nun bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum, çünkü yıllardır var ve bu kent için güzel şeyler yaptığına hiç şahit olmadım, bundan sonrada yapacağını düşünmüyorum. Özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeni bir değişim için Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi lazım. Ben gerçekten Kılıçdaroğlu’nun cesur bir insan olduğunu düşünüyorum. Çünkü etrafında cebini düşünen insanlar yok, o da düşünmüyor. Kılıçdaroğlu, bu ülkeye iyi gelecek” sözlerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum