VİDEO - Diyarbakırlılar Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirdi

VİDEO - Diyarbakırlılar Kılıçdaroğlu’nun adaylığını değerlendirdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olduğunun açıklanmasından sonra farklı kesimlerden farklı değerlendirmeler yapıldı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı yurttaşlardan Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını nasıl değerlendirdiğini sorduk. Diyarbakırlı yurttaşlar, CHP liderinin adaylığını olumlu karşılarken, ülke sorunlarını çözebileceğine inandıklarını ifade etiler. Millet İttifakının adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağına kesin gözüyle bakan vatandaşlar, değerlendirmelerini de özellikle kazandıktan sonraki süreç üzerinden yaptı.

En iyi aday Kılıçdaroğlu’dur

Mehmet Korkmaz, “Umarım ülkemiz için daha iyi çalışır ve ülke olarak daha güzel yerlere gelebiliriz. Bizim tek isteğimiz ülkenin düştüğü durumdan kurtaran biri olsun. Bunun için en iyi adayda Kılıçdaroğlu’dur. Biz gençler için önemli olan güzel bir yaşamdır” dedi.

Tek isteğim bu iktidarın gitmesi

Cumhurbaşkanı adayının Kürtler açısından bir öneme sahip olmadığını söyleyen Hüseyin Turgut, “Bugüne kadar iktidara gelene hangi parti olduysa biz Kürtlere bir faydası olmadı. Bir birey olarak artık gerçekten hiçbir şey beklemiyorum. Tek isteğim 20 yıldır başımızdan olan bu iktidarın gitmesidir. Ülkenin nefes alması açısından Kılıçlaroğlu’nun seçilmesini olumlu karşılıyorum. Eğer Kılıçdaroğlu seçilirse, biliyorsunuz bu topraklarda binlerce ihraç var, kayyumla yönetilen belediyeler, basına yönelik baskılar var. Sendikalıdır diye ihraç edilmiş, muhaliftir diye hedef alınarak kapatılmış kurumlar var. Bunlara benzer birçok sorun var maalesef. Daha dün Amedspor’a saldırı oldu, daha fazla bir şey anlatmaya gerek yok. Özellikle Kılıçdaroğlu seçilirse bunlara sor vermesi gerekir” dedi.

Seçilen cumhurbaşkanı iyi bir hizmet sunmalı

Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı ve kazanacağı yönünde herkesin hem fikir olduğunu belirten İbrahim Arı, “Kılıçdaroğlu’nun aday olması beklenilen bir durumdu. Zaten Türkiye’de yaşayan herkes onun aday olarak seçileceğini çok iyi biliyordu. Özellikle belediye seçimlerinden sonra önemli büyükşehirlerde bulunan belediyelerin CHP tarafından kazanılması bu yolu daha net bir biçimde belirledi. Seçilen cumhurbaşkanı hem ekonomik anlamda hem de eğitim anlamında iyi hizmet sunmak zorundadır. Umarım Kılıçdaroğlu bunu başarır” dedi.

Kürt sorununu çözmesi lazım

Cumhurbaşkanı adayının Kılıçdaroğlu olarak belirlenmesinin sevindirici olduğunu ifade eden bir vatandaş, “6’lı masanın en güçlüsü bence Kılıçdaroğlu’nun kendisidir. Onun sayesinde büyük bir ihtimalle seçim kazanılır. İktidar oldukta sonra, ekonomi başta olmak üzere, Kürt sorununun çözülmesi lazımdır. Bu sorunları da Kılıçdaroğlu’nun kendisi çözebilir. Kılıçdaroğlu, sorunları çözebilecek en büyük adaylardan biridir” dedi.

Meral Akşener’den dolayı oy vermeyeceğim

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in tavırlarından dolayı 6’lı masanın güven kaybettiğini belirten Hüseyin ise, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin belirleyicisi Kürtler olacaktır. CHP Kürtlerin oyunu alırsa birinci turda seçimi kazanacaktır. Ama ben Meral Akşener’den dolayı 6’lı masanın adayına oy vermeyi düşünmüyorum. Benim partimde oy vereceğim adayda bellidir. Desteklediğim parti 6’lı masayı desteklerse bile ben desteklemeyeceğim. Çünkü ben onlara inanmıyorum. Bir Kürt olarak bir beklentim yok” dedi.

En güçlü aday Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanlığı seçimi için en güçlü adayın Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden bir vatandaş ise şunları söyledi: “Bu ülkenin sorunlarını çözecek kişi Kılıçdaroğlu’dur. Bu ülkenin artık bir değişime ihtiyacı var. Ülkede artık adalet, hukuk ve özgürlük yok sayılıyor. Bunlardan bahsetmemiz imkânsız. Kılıçdaroğlu seçilirse bu sorunları çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Hiç uğraşmasınlar

Ülkenin koalisyon bir hükümet ile yönetilemeyeceğini savunan Sıdık Kaymak, “Bu ülkeyi AKP dışında kimse yönetemez. Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar kazanacaktır. Millet ittifakının çabaları boştur, hiç uğraşmasınlar. Yol yakınken girdikleri yoldan çıksınlar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum