VİDEO - Diyarbakırlılar Millet İttifakı adayına yeşil ışık yaktı

VİDEO - Diyarbakırlılar Millet İttifakı adayına yeşil ışık yaktı
İYİ Parti’nin 6’lı masadan ayrılmasının ardından Diyarbakırlı vatandaşlar, HDP’nin seçim sürecinde demokrasi adına Millet İttifakı adayını desteklemesi gerektiğini savunarak, İYİ Parti’nin masadan ayrılmasını HDP seçmeni açısından olumlu karşıladı.

Mahsum Kara/Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Siyasette seçim hareketliliği giderek artarken, tüm gözler muhalefetin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı gündemiyle yaptığı 12’inci toplantısının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını kabul etmediğini belirterek masadan ayrıldığını açıkladı. Akşener’in masadan ayrılmasından sonra merak edilen konuların başında Hakların Demokratik Partisi(HDP)’nin nasıl bir yol izleyeceği geliyor.

Bizde Tigris haber olarak HDP’nin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini vatandaşa sorduk, seçmen olarak düşüncelerini aldık.

Vatandaşlar ne dedi?

Türkiye’de yönetim sorunu var bütün partiler birlik olmalı

Türkiye’de bir yönetim sorunun olduğunu söyleyen İsmail Kocabaş, “Bu sorun sadece bir partinin değil, bütün partilerin sorunudur. Bütün muhalif partilerin ortak bir aday çıkarıp Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunu çözmesi lazım. Bu işin artık Türkü, Kürdü, Laz’ı ve Çerkez’i kalmadı. Artık bütün partililer kendi menfaatlerini bırakıp sadece ülkenin sorunları için bir araya gelmelidir. İYİ Parti’nin bu süreçte masadan ayrılması gerçekten çok yanlış. Bence, millet masasının HDP başta olmak üzere diğer partileri de yanına alması lazım” dedi.

HDP açısından İYİ Parti’nin masadan ayrılması olumlu

HDP açısından İYİ Parti’nin masadan ayrılmasının olumlu olduğunu ifade eden Perihan Koça, “Masa hiç durmadan seçime kadar yoluna devam etmelidir. Emin olsun bu şekilde desteği daha da büyüyecek. HDP, 6’lı masayı İYİ Parti’nin söylemlerinden dolayı desteklemiyordu. Ama bundan sonra hem HDP hem de HDP seçmeni masanın adayını destekler. Bundan dolayı İYİ Parti’nin masadan ayrılması gerçekten çok iyi oldu” dedi.

İYİ Parti ayrımcı dilinden dolayı masayı bıraktı

İYİ Parti’nin ayrımcı dili nedeniyle 6’lı masanın destek kaybetmesine neden olduğunu belirten Veysi Taş, “Meral Akşener ilk günden beri HDP’nin yanlarında olmasını istemiyordu. İYİ Parti’nin her zaman ayrımcı bir dili vardı. Ve bu dilden dolayı bugün oturduğu masayı bıraktı. Yola çıktığı arkadaşlarını yarı yolda bıraktı. Bizler gerçekten şaşırmadık. İYİ Parti’de birleşme, bütünleşme ve barışmaya dair hiç bir şey yoktu” dedi.

HDP, seçim sürecinde CHP ile ortak hareket etmeli

Seçim sürecinde HDP’nin CHP ile ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden Şahin Birel, “HDP’de gerçekten iyi bir siyaset yapan tek kişi vardı o da bugün maalesef cezaevinde. HDP’ye başkanlık yapanlar Selahattin Demirtaş kadar iyi siyaset yapamıyor. İYİ Parti’nin masadan ayrılmasını HDP bir fırsat olarak değerlendirip CHP ile birlikte hareket etmeli” dedi.

HDP demokrasinin gereğini yapmalı

“HDP, demokrasinin gereği neyse onu yapmalıdır” diyen Mehmet Zeki Akgül, şunları dile getirdi: “Bugün ülke bir kaos içinde ve tek bir adam yönetiyor ülkeyi. Demokrasi zaten ortadan kalmış durumda. Demokrasinin bu ülkeye gelmesi için HDP masayı desteklemeli. İYİ Parti’nin bu ülkeye bir sükûnet getireceğine dair zaten bir inancım yoktu. Bundan dolayı 2018 seçimlerde HDP ne yaptıysa bugünde aynısını yapmamız gerekiyor. İYİ Parti’nin masadan ayrılması bizler için daha iyi oldu.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum