VİDEO - Diyarbakırlılar, Milletvekili tercihini Tigris Haber’e değerlendirdi

VİDEO - Diyarbakırlılar, Milletvekili tercihini Tigris Haber’e değerlendirdi
14 Mayıs genel seçimleri için aday adayı başvuruları tamamlandı.

TİGRİS HABER - 14 Mayıs genel seçimleri için aday adayı başvuruları tamamlandı. Seçilecek olan milletvekilinin yerli ve sorunları bilen kişilerin bölge insanından olmasını isteyen Diyarbakırlı yurttaşlar, halkın sorunlarını yakında takip eden ve çözüm üretecek kişilerin seçilmesi gerektiğine işaret etti.

Milletvekili olmak isteyenler aday adaylık başvurusu yaparken, yurttaşlar ise hem seçim sürecini hem de aday adaylarını yakından takip ediyor, kimlerin aday gösterileceğini merak ediyor.

Diyarbakırlı yurttaşlara nasıl bir milletvekili profili tercih ettiklerini sorduk.

Sorunları özgürce söylemeli

Kenti bile, tanıyan profile ihtiyaç olduğunu söyleyen Fazıl Savaşçı, “Seçilecek milletvekili kadın olsun erkek olsun hiç fark etmez, buranın insanını çok iyi bilmeli ve tanıyor olmalıdır. Milletvekili seçilecekse Diyarbakır halkından seçilmeli. Bu ülkede adalet, hukuk ve özgürlük yok maalesef. Seçilecek olan milletvekili bu sorunları ve bizim taleplerimiz özgürce söyleyecek biri olmalıdır” diye konuştu.

Halkı temsil yeteneği olmalı

Seçilecek milletvekilinin halkı temsil etme yeteneğinin olması gerektiğini savunan Deniz Devrim, “Bilgi birikimi olmalı ve her alanda kendini özgürce ifade etmeli. Diyarbakır halkının yaşadığı sorunları mecliste özgürce dile getirmeli. Ayrıca ekonomik sorunlarımız, halkın sorunlarını iyi bir şekilde analiz etmeli ve ona göre bu sorunları gündeme yansıtmalıdır. Cesur ve halkın tanıdığı birileri olmalıdır. Seçilecek vekilin Diyarbakır’ı bilmesi, kentin sosyo-kültürel yapısına hâkim olması lazım” dedi.

Halktan yana olan vekil istiyoruz

Halkın içinden birilerinin milletvekili olarak meclise gitmesini istediklerini söyleyen Ramazan Tugay, “Bu kentte insanların sorunlarını çok iyi bilen bir arkadaşımızın gidip seçilmesi lazım. Dışarıdan gelen, bu kenttin yapısını bilmeyen birilerinin aday olup seçilmesi yanlış olur. Biz zor dönemde yanımızda olmayanları istemiyoruz. Biz halkın sorunlarını bilen, halktan yana olan vekil istiyoruz.” ifadesini kulandı.

Tek isteğimiz hizmet yapmasıdır

Kente ve kent insanına hizmet edecek birine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Caner Kaya, “Ben gençlerin haklarını savunan vekil istiyorum. Biz gençler olarak artık batı ilerine gidip çalışmak istemiyoruz. Geçlerin önü açılsın istiyoruz. Tek isteğimiz seçilecek vekilin sadece hizmet yapmasıdır” diye kaydetti.

Cesur bir şekilde hareket etmeli

Halkı iyi bir şekilde temsil edecek olanların seçilmesini isteyen Ahmet Akın, “Kürt sorununu yakından bilen birilerinin seçilmesi lazım. Diyarbakır halkı için korkusuzca ve cesur bir şekilde hareket etmeli. Sorunları bilen ve çözecek olanları istiyoruz. Kesinlikle seçilecek kişi hem kültürlü hem de insani değerlere saygılı olmalıdır” dedi.

Halkın sorunlarını bilmelidir

“Diyarbakır halkına yardım eden ve bu halkın sorunlarını paylaşan biri olmalıdır” diyen Hasan Alakaş, şunları söyledi: “Kesinlikle halka destek olmalıdır. Diyarbakırlı birinin olması daha iyidir, çünkü burada yaşayan insanların sorunlarını daha yakından bilir. Bu şekilde insanlara daha çabuk ve hızlı bir şekilde hizmet edilmiş olur. Buralarda işsizlik maalesef çok fazla. Öncelikle seçilecek vekilin iş olanakları konusunda çalışması gerekmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum