VİDEO- Diyarbakırlılar tartışmalı HDP ziyaretini değerlendirdi

VİDEO- Diyarbakırlılar tartışmalı HDP ziyaretini değerlendirdi
Parlamentodaki AK Parti grubunun Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında HDP grubuna yaptığı ziyaret ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Mahsum Kara

TİGRİS HABER - Parlamentodaki AK Parti grubunun Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında HDP grubuna yaptığı ziyaret ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Olumlu ve olumsuz tepkiler alan ziyareti Diyarbakırlılar, ‘Diyalog önemli, bu tür görüşmeler olabilir. Ancak diyaloglar gerçekçi olmalı’ şeklinde yorumladı.

Başörtüsü için Anayasa teklifi gündemiyle HDP’ ye yapılan ziyaretle ilgili görüş bildiren vatandaşların bazıları görüşmeleri olumlu bulurken, bazı vatandaşlarda AK Partinin seçim öncesi nabız yokladığını, seçim stratejisi geliştirdiğini ifade etti.

AK Parti, başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği temasları kapsamında muhalefet partileriyle görüştü. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Başkanlığındaki heyet önce CHP, ardından HDP'yi ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP yaptığı açıklamada Ak Parti'nin başörtüsüyle ilgili yapacağı çalışmada yer almayacaklarını bildirdi. HDP’ye ziyaret, muhalefet kesiminde olduğu gibi, AK Parti içinden tepkilere neden oldu. Tigris haber olarak Diyarbakırlı vatandaşlara AKP’nin, başörtüsüyle ilgili yapacağı yasa değişikliğine ilişkin HDP ile yaptığı görüşmeyi sorduk, değerlendirmeleri aldık.

Vatandaşlar ne dedi?

Onların derdi başörtü meselesi değil

AKP’nin HDP ziyaretini seçim stratejisi olarak değerlendiren, Mehmet Polat, “Artık Ak Partiye dair bir inancımız kalmadı. Seçim yaklaştı tek telaşları Kürtleri nasıl kandırırım, onların oyunu nasıl alırım diye düşünüyor. 20 senedir başörtü meselesi bitmedi, çözmediler. Onların derdi başörtü meselesi değil, buların her şeyi yalan” dedi.

Diyaloglar, gerçekçi ve çözümcü olmalı

Partililer arasında diyalogların gelişmesi gerektiğini belirten, Mehmet Emin Gözönünde, “Partilerin yaptığı bu görüşmeleri olumlu buluyorum, ama geç kalınmış gibi görüyorum. Sadece başörtü meselesi için değil, var olan bütün meselelerde birlikte karar alınması ve görüşülmesi lazım. Vatandaşın insanca yaşamı için siyasetçiler arasında diyalogların gelişmesi lazım. Sağlanacak bu diyaloglar sayesinde ülkenin insanlarına adalet ve hukuk getirilebilir. Artık insanların kandırılmak yerine güzel şeylere ihtiyacı var. Umarım artık diyaloglar, gerçekçi ve çözümcü olur. Artık herkes insanca ve özgürce yaşamak istiyor” dedi

Siyasetin gerçekten ağzı ve dili yoktur

Başörtü sorunundan daha önemli sorunların olduğunu belirten Ekrem isimli vatandaş, “20 yıldır bu sorun bitmedi. İnsanlar artık aç, biraz da ekonomiyi düşünsünler. AKP her seferinde HDP’yi eleştiriyor, siyasetini kabul etmiyor, sonra gidip onlarla konuşuyor. Siyasetin gerçekten ağzı ve dili yoktur. Artık bu siyaset kim kimi kandırırsa olmuş” dedi.

Görüşmeler yapılmalı

Partiler arasında yapılan görüşmeleri olumlu karşıladıklarını ifade eden Mahmut Aydın, “Siyasi partiler arasında görüşmeler yapılmalı. Bu tarz görüşmelerin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.