VİDEO - Diyarbakırlılar ulaşım zammına tepkili

VİDEO - Diyarbakırlılar ulaşım zammına tepkili
Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma zam yapıldı. Yurttaşlar, yapılan zamlardan şehir içi ulaşım araçlarına binemeyecek duruma geldiklerini ifade erken, hat şoförleri ise zamlardan dolayı vatandaşların tepkisine maruz kaldıklarını söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, şehir içi ulaşıma yüzde 28 ila 32 arasında zam yaptı. Alınan zam kararı doğrultusunda, şehir içi ulaşımda ücretler belediye otobüsleri için 8 lira olurken, özel halk otobüsü ve minibüsler ise 6,5 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Yeni zam tarifesine göre öğrenci ücreti minibüslerde 6, özel halk otobüslerinde ise 5 TL oldu.

Yurttaş zamlara tepkisini göstermeli

Her gün yeni zamlarla güne başladıklarını belirten Deniz Devrim isimli yurttaş, “Zamların temelindeki sorunun kaynağı devlettir. Ekonomik olarak yaşadığımız sorun yönetimin becerisizliğinden kaynaklanıyor. Zamlardan dolayı otobüs ve hat sahipleri kendilerince haklı olabilir, ancak zamlardan büyük oranda mağdur olan vatandaştır. Vatandaşlar artık toplu taşıma araçlarına binemeyecek duruma geldi. Diyarbakır halkı yoksul bir halktır, bu halk bu ücreti nasıl karşılayacak? Artık yurttalar zamlar karşısında tepkisini dile getirmeli, birlik olmalı” diye konuştu.

Umarım kazancımız düşmez

Diyarbakır’da 40 yıldır şehir içi hat şoförlüğü yapan Mehmet ise, yapılan zamlara ilişkin şunları söyledi: “Her zam yapıldığında vatandaşlar ister istemez bize tepki gösteriyor. Umarım hepimiz için hayırlı olur. Umarım kazancımız düşmez.”

Kazancımız giderlerimizi karşılamıyor

Giderler karşısında yapılan zamların pek bir öneminin olmadığını belirten hat şoförü Süleyman, “Artık insanlarda zamlara alıştığı için sesini çıkarmak bile istemiyor. Bizim için artık pek bir şey fark etmiyor. Kazancımız giderlerimizi karşılamıyor” ifadelerine yer verdi.

Umarım bu zamlar herkesi memnun eder

Taksimetrelerin açılışının 9 liradan 13 liraya yükseldiğini belirten Taksi şoförü Hamdullah, “Zamlar işleme girmeden yakıt fiyatları iki katına çıktı. Araç masraflarından tutun günlük giderlerimize kadar her şey iki üç kat artmış durumda. Umarım yapılan bu yeni zamlar herkesi memnun eder” ifadesini kullandı.

Kendi paramızla rezil oluyoruz

Ulaşıma yapılan her zamdan sonra taksi şoförleri olarak taksimetre değişikliği için ücret ödemek zorunda kaldıklarını ifade eden Şiyar Tuncer, “Görüyorsunuz nasıl bir durumdayız. Sadece bir yerde tek bu işlemi yapabiliyoruz. Bu işlem için bin 100 TL ücret ödemek zorundayız. Buna rağmen saatlerce güneşin altında bekliyoruz. Anlayacağınız kendi paramızla rezil oluyoruz” diye kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum