VİDEO - Diyarbakırlılardan Barzani ziyaretine destek

VİDEO - Diyarbakırlılardan Barzani ziyaretine destek
CHP heyetinin Barzani ziyaretine destek veren Diyarbakırlılar, görüşmelerin devam etmesini istedi. Bazı vatandaşlar ise ziyaretin herhangi bir etkisinin olmayacağı görüşünde.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud  Barzani’yi ziyaret etti. Ziyaret Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Ziyaret Diyarbakır’da da tartışıldı.

erbil-ziyret-gorus-3.jpg

Tigris Haber mikrofonlarına konuşan Diyarbakırlıların Barzani ziyaretiyle ilgili görüşleri şöyle:

Mehmet Sıddık

Bu ziyareti çok olumlu değerlendiriyorum. Bölgenin huzuru ve barışı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ötekileştirmeyle hiçbir ülkenin vefasını olmaz. Kuzey Irak’la ilgili yapılan görüşmeleri çok olumlu buluyorum. Devamını diliyorum.

Vatandaş

Ben hiç partiye inanmıyorum. Hepsi yalan dolan konuşuyor. CHP’nin ziyaretinden haberim yok, ben haberleri izlemiyorum.

Alaattin Erişen

Gayet olumlu karşılıyorum. Bence CHP yapması gerekeni yaptı. Bir insan önce komşularıyla anlaşmalı ki huzurumuz yerinde olsun. Türkiye’nin de önce komşularıyla barışması gerekiyor. Tek umudumuz CHP’dir. CHP de Kürt sorununu çözmezse başka kimse çözemez.

Mehmet Şirin

CHP eğer o yasaya Meclis’te destek vermeseydi. Bu kadar kişi tutuklanmazdı. Bu olaylar bu kadar büyümezdi. Barzani ziyaretini biliyorum. Ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.(TİGRİS HABER)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.