VİDEO - Dokuzçeltik köyü sakinleri arazilerini istiyor: DSİ haklarımızı iade etmiyor!

VİDEO - Dokuzçeltik köyü sakinleri arazilerini istiyor: DSİ haklarımızı iade etmiyor!
DSİ tarafından13 yıl önce kamulaştırılan arazilerinden dolayı mağdur edilen köylüler, DSİ önünde basın açıklaması yaparak köy arazilerin kendilerine geri verilmesini istedi.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Dokuzçeltik Köyünün arazisi GAP projesi kapsamında yapılan su kanalı için 13 yıl önce DSİ tarafından kamulaştırıldı. Bunun karşılığında köylülere başka bir köyde tapulu arazi verildi. Daha sonra bu arazilerin tapuları da iptal edildi, köylülere, önceden kamulaştırılan ve içinden kanal geçen arazileri iade edildi.

Duruma tepki gösteren köylüler, kendilerine iade edilen arazilerinin içinden geçen sulama kanalını toprakla kapatarak suyun akışını durdurdu. Sonuç alamayan köylüler Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü önünde toplanarak basın açılması gerçekleştirdi.

Devletin bize sahip çıkması lazım

13 yıl önce Dokuzçeltik Köyü’nden GAP projesi kapsamında arazilerinden su kanalarının geçtiğini hatırlatan Zülküf Güzel, “Bundan dolayı bizim arazilerimiz takas yoluyla Cücük mahallesinde bizlere tapulu arazi verildi. Sonrasında bize verilen arazilerin tapuları iptal edildi. Bundan dolayı sesimizi duyurmaya çalışıyoruz, valiliğe kadar çıktık ama herhangi bir sonuç alamadık. Bizler şuan mağdur durumdayız, bir çözüm istiyoruz. Bizler çiftçilik yapan insanlarız, bizler devletin bize verdiği tapuları istiyoruz. Bizden gasp edilen arazilerin geri verilemesini istiyoruz. Hangi kapıyı çaldıysak bir çözüm bulamadık. Devletin bize sahip çıkması lazım. DSİ haklarımız iade etmiyor” diye konuştu.

Yaşadığımız mağduriyetin sebebi DSİ’dir

Devlet Su İşleri’nin sorumsuzluğundan dolayı şu an bu durumda olduklarını dile getiren Yakup Bal ise, “Biz kimin yanına gittiysek bile bizleri kandırdılar. Bizim yaşadığımız mağduriyet nedeniyle su gitmeyen tarım alanlarında bu durumdan etkiliyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.