VİDEO- Dolar düştü, fiyat düşmedi

VİDEO- Dolar düştü, fiyat düşmedi
Hükümet geçen yıl feragat ettiği ÖTV’yi dolar düştükten sonra vatandaştan almaya başlayınca, akaryakıtta beklenen indirim gelmedi. Diyarbakır’da benzin istasyonlarında satışlar yüzde 30 düştü.

TİGRİS HABER- Akaryakıtta, 24 Aralık’tan beri geçerli olan 1 lira 63 kuruşluk indirim ne motorin ne de benzin fiyatlarına yansımadı. Hükümetin, 2018 yılının Mayıs ayında başlattığı Eşel Mobil Sistemi ile ÖTV tüketiciye yansıtılmamıştı. Dolar düştükten sonra tüketicinin beklediği indirim gelmedi. Nedeni ise, hükümetin 2021 yılının başından beri zamlardan karşıladığı ÖTV’yi tekrar tüketiciden almaya başlaması.

‘Zor bir dönemden geçiyoruz’

Tigris Haber’e konuşan Petrol İstasyonu Müdürü Hikmet Kavak, fiyatlar düşmediği için zor bir dönemden geçtiklerini söyledi. Yüksek vergi, düşük kar marjı nedeniyle bazı istasyonların kapanma noktasına geldiğini belirten Kavak, “Kapanan da var, kapanma noktasında olan da var” dedi.

ÖTV’nin tekrar tüketiciden alınması nedeniyle fiyatların düşmediğini belirten Kavak, “Dolar kurunun düşmesinden sonra beklenen indirim, feragat ettiği vergileri tekrar geri almaya başladılar. Yani feragat ettiği ÖTV’yi geri almaya başladı. Bu nedenle indirim pompaya yani vatandaşa yansımadı. 2 lira 6 kuruş civarında bir ÖTV var, vatandaş şuan bunu ödüyor” dedi.

‘Yüzde 30 düşüş var’

Kavak, fiyatların yüksekliğinden dolayı satışlarının yüzde 30 azaldığına dikkat çekerek, “Müşteri tasarrufa gidiyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle, akaryakıt satışlarında geçen yıl bu zamanlara göre yüzde 30 düşüş var” diye konuştu.

Kavak, bazı memur sendikalarının üyeleri ile müşterilerine kısmi miktarda indirim yaptıklarını da sözlerine ekledi.

 

 

 

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum