VİDEO - DOTED’den ilk basın toplantısı

VİDEO - DOTED’den ilk basın toplantısı
‘Diyarbakır’ı yaşat ki sen de yaşayasın’ sloganı ile göreve başlayan Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği, Başkanı Veysi Kaya, Diyarbakır’ın bazı kentlerle karşılıklı uçak seferleri konusunda sorun yaşadığını, bunun giderilmesi gerektiğini söyledi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - ‘Diyarbakır’ı yaşat ki sen de yaşayasın’ sloganı ile göreve başlayan Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği (DOTED) Başkanı Veysi Kaya, Diyarbakır’ın bazı kentlerle karşılıklı uçak seferleri konusunda sorun yaşadığını, bunun giderilmesi gerektiğini söyledi. Kaya, “Kentin sorunlarını bileşenlerle ortaklaşarak çözeceğiz” dedi.

4.5 milyar liralık yatırım bütçesiyle Diyarbakır’a artı değer katan Diyarbakır’daki otel işletmecileri, Diyarbakır Otelciler ve Turizm Derneği’nin (DOTED) yönetimini devraldı. DOTED’in başkanlığına Veysi Kaya, Başkan Yardımcılığına Serdar Ay, Saymanlığa Deniz Güler, Genel Sekreter Ömer Yüksel, yönetim kurulu üyesine İhsan Akkaya seçildi.  DOTED’in yeni yönetimi Divan Otel’de basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda buluştu.

‘34 otel, 4 bin 886 yatak var’

DOTED Başkanı Veysi Kaya, Diyarbakır’da turizm alanında 34 turizm belgesine sahip otelde, 2 bin 464 oda, 4 bin 886 yatağa sahip olduklarını söyledi.  Kentin pandemi şartlarına rağmen bir milyon misafir ağırladığına dikkat çeken Kaya,  Diyarbakır’ın turizmde hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

‘Uçak seferleri eksik’

İlk olarak kentin turizm konusundaki ihtiyaçlarının tespiti yönünde çalışmalar yapacaklarını kaydeden Kaya, “Yönetim kurulu üyeleri ile beraber, kentimizin iç ve dış turizmine nasıl katkı sağlarız, potansiyelimizi nasıl artırırız diye çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı, ilerleyen günlerde periyodik şekilde devam ettireceğiz. Somut örnek vermek gerekirse, bazı kentlerle ilgili, karşılıklı uçak seferleri konusunda eksiklikler var, güzergâh konusunda belirlemeler yapıyoruz. Uçak seferlerinin artırılması konusunda taleplerimiz ve çalışmalarımız var. Aslında sektörel açıdan bölgede iyi bir noktada bulunmaktayız. Sorunları tek, tek ele alıp hep birlikte çözümler üreteceğiz.”

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.