VİDEO - DTSO Kadın Meclisi yürütmesini seçti

VİDEO - DTSO Kadın Meclisi yürütmesini seçti
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının 48 kişilik Kadın Meclisi toplantısı gerçekleştirdi. Kadın Meclisi ilk toplantısında yürütme kurulunu ve komisyonlarını seçti. Yürütme Kurulu’na seçilen 9 meclis üyesi daha sonra kendi içinde divan sözcüsünü seçecek.

Tigris Haber - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi ilk meclis toplantısını DTSO meclis salonunda bugün gerçekleştirdi.

Kadın meclisi, meclis divanı, yürütme kurulu, yürütme sözcüsü ve komisyonları ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı meclis toplantısında 48 kişilik Kadın Meclisi hazır bulundu.

k8.jpg

‘Kadınlardan aldığımız mirası güçlendireceğiz’

Toplantıda ilk olarak konuşan Yönetim Kurulu üyesi Nevin İl, yeni seçilecek yönetimin meclis için hayırlı olması temennisinde bulundu. Kadın meclisinin 2017 yılının Nisan ayından bu yana sürdürdükleri bir çalışma olduğunu anımsatan İl, söz konusu çalışmaların asıl amacının ise Diyarbakır’da yetkin bir ekonomik anlayış ve birlikteliğin sağlanması olduğunun altını çizdi. Büyük zorlukla başladıkları ve sürdürdükleri çalışmaların sonuçlarını bugün hayata geçirdiklerini belirten İl, “ İnanın mutluluk içindeyim. Hayatın bütün alanlarında ikinci sınıf olmanın ötesinde yok sayılan statüye sahip olan biz kadınların, hayatı belirleyen, dizayn eden kurumlarda olmayışımızın sancısını tümüyle yaşadık. Aslında kadınların yaşadıkları tüm acıların temelinde ekonomik gücün dizayn edilmesi sürecinde olamayışıdır. Muhtemelen bizden önceki kadınlarda bunun mücadelesini vermişlerdir. Biz onlardan aldığımız mirası kadının hayatta var olma mücadelesini daha fazla güçlendirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

k4-001.jpg

Türkiye’de bir ilk

Kadınların projelerin hayata geçmesi aşamasında büyük emekler verdiğini belirten İl, süreç boyunca kendileri ile birlikte olan yönetim kurulu başkanı olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerini, genç girişimciler kurulu başkanını, tüm meclis üyelerine ve Şemsa Özar’a emekleri nedeniyle teşekkürlerini iletti.  İl, “18 Ekim 2018 hiçbir itiraz olmadan kadın meclisinin tüzüğü buradan resmi olarak onaylandı. Akabinde Türkiye’de yine bir ilk olan kadınların meclis bünyesinde çalışmaları için ayrılan bir bütçesi yine meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Bu ikinci kabul ile birlikte kadın meclisimiz odamızın bünyesinde resmi bir konumumuz gerçekleşti. Biz Diyarbakır’da özgün çalışmalar yapmak üzere düzenli çalışmalarımızı sürdürdük. Toplumun bütün kesimlerinden, STK’lardan fikirler alarak bu güne kadar geldik. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Ardından söz alan Meryem Özdemir Ok da Kadın meclis tüzüğünü paylaştı. Daha sonra Kadın Meclisi divan öneri listesiyle Divan Sözcüsü, Divan Sözcü Yardımcısı, Divan Katip Üyesi olarak önerilen kadınlar oy çokluğuyla divan seçildi. Divan Sözcüsü olarak seçilen Nurten Muhsinoğlu ise Kadın Meclisi Divan Sözcüsü olmanın bir ilk olması nedeniyle heyecanlı olduğunu belirterek, katılımcılara başarı temennisinde buldu. 

k-004.jpg

Kadınlar yönetime

Kadın Meclisi üyesi bir kadının Başkanlık mı, sözcülük mü üzerinden yönelttiği bir soruyu yanıtlayan kurucu üyelerden Nevin İl, Kasın Meclisi’nde yatay örgütlenmenin önemine vurgu yaptı. Kadınların yönetime katılmalarının önündeki tüm engelleri aşma çabasında olduklarına işaret eden İl, bir sonraki Ticaret Odası seçimlerinde yüzde 30 kadın kotasına ulaşma hedefinde olduklarını belirtti.

k2-001.jpg

Divan seçimi sonrası üyelerin katılımıyla yönetim kurulu üyeleri ve komisyon üyelerine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Yönetim Kurulu Üyeleri 2 çekimser, 39 üyenin açık oylaması sonucu seçildi.

k6.jpg

Yönetim kurulu asil üyeleri şu şekilde: Dorşin Yalçın Güzel, Ferda Cemiloğlu, Filiz Ekingen, Hamide Akar, Nuriye Ölmez Yılmaz, Seda Berakatoğulu, Sevim Vural, Songül Buldi, Türkan Gürler,

Yönetim Kurulu yedek üyeleri ise şu şekilde: Zülal Koç, Helin Gülçin Koca, Meryem Güler Öner, Songül Altun, Şevlistan Etaş, Merve Avcı, Selda Çiçek Veske, Elvan Alkan, Yağmur Birgül Çalışkan

km-001.jpg

Toplantı katılımcıların öneri ve sorularına verilen cevaplar ardından son buldu. Kadın Meclisi’nin 9 kişilik Yürütme Kurulu daha sonra kendi arasında dönem sözcüsünü seçecek.

k3-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.