VİDEO - Ebedinoğlu: Esnaf batıyor

VİDEO - Ebedinoğlu: Esnaf batıyor
Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği başkanı Alican Ebedinoğlu basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Ebedinoğlu, “Esnaf batıyorken, 3-5 holding sahibi zengin oluyor” dedi.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği, her 4 yılda bir düzenlediği değerlendirme raporu hakkında bilgi vermek için Güney Doğu Gazeteciler Cemiyeti’nde iftar yemeği düzenledi. İftar yemeği öncesi konuşan Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dile getirdi.

‘Esnaf tarihin en ağır sıkıntısını yaşıyor’

Tarihin en ağır tahribatını gerek Türkiye esnafı gerek bölge esnafının en büyük sıkıntısını yaşadığını belirten Ebedinoğlu, “Bu sorun ve sıkıntıları sizlerle paylaşmak ve ileriki süreçte bu yaşadığımız sorunların çözümü için yeni çalışma hazırlarını yetkilere iletmektir. Bölgede en büyük handikapımız güven ve huzur ortamın tesisi kalıcı bir şekilde sağlanmamasıdır. Bunların desteklenmesi gerekir. Bunların yara alması halinde sosyal ve toplumsal sorunları da beraberinde gelmesi anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

desob-tigris.jpg

‘Verilen destek yeterli gelmedi’

Kriz döneminde esnafa verilen desteklerin yeterli gelmediğini aktaran Ebeddinoğlu, “Üç ayda 323 esnafımız dükkânını kapatmak zorunda kaldı ve bunların yüzde 40’ı hizmet sektörü. Bunların desteklenmesi gerekiyor. Maalesef her alanda zincir marketler bulunmakta ve esnafı bitirme noktasına getirmiş durumda.  On yıl önce Diyarbakır Bakkallar Bayiler Odalar birliğimizin üye sayısı, 6 bine yakındı, ancak şu anda bu sayı üçte bire düşmüş durumda.  Bu zincir marketlerin sahiplerinin birçoğu holding sahibi ve sanayici, bunların bölgeye hiçbir yatırımı da yok. Esnaf batıyorken, üç beş tane holding sahibi zengin oluyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.