VİDEO - Ekinci DEVA Partisi’nden adaylık başvurusu yaptı

VİDEO - Ekinci DEVA Partisi’nden adaylık başvurusu yaptı
Prof. Dr. Cenap Ekinci, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde 28. Dönem DEVA Partisi Diyarbakır Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunarak parti il binasında açıklamalarda bulundu.

Mahsum Kara-Mevlüt Bağırmaz

TİGRİS HABER - 14 Mayıs’ta yapılacak olan 28. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday adaylık başvuruları devam ediyor. Diyarbakır’da DEVA Partisi’nden aday adaylığı başvurusunda bulunan Prof. Dr. Cenap Ekinci, Diyarbakır il binasında basın açıklaması yaptı.

Konuşmasının başında deprem ve sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara şifa dileyen Ekinci, mevcut iktidarın ülkeyi yönetemediğine dikkat çekti. “Ülke olarak çok zorlu süreçlerden geçiyoruz. Bir taraftan peşin sıra gelen doğal afetler, öbür yandan yıllardır ülkeyi yöneten iktidarın ve bilumum ortaklarının yarattığı ağır sosyal ve ekonomik zorluklar altında halkımız inim inim inlemektedir. Enflasyonun tavan yaptığı, gerçek faizin yükseldiği, dövizin zirve yaptığı ve halkımızın ekonomik gelirinin gittikçe düştüğü bir dönemde, alınan yanlış kararlarla ülke toptan bir çöküş felaketinin eşiğine gelmiş bulunmaktadır. İnsanların fikirlerinden dolayı yargısız olarak mahkum edilmesi zindanlarda çürümeye terk edilmesi, açlıkla imtihan edilmesi insanlık ile bağdaştırılacak olgular değildir.”

'30 yıldır memleketime hizmet veriyorum'

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde başlayarak 30 yıldır Diyarbakır’a hizmet ettiğini dile getiren Ekinci, “Yaklaşık 30 yıldır halkımıza sağlık, sosyal ve akademik. Ekonomik alanlarda kesintisiz hizmet vermeye çalışan bir kardeşinizim. 1971 muhtırasında doğdum, 1980 askeri darbesinde ilk orta ve lise öğretimimi, olağanüstü hal döneminde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim. 23 yaşında genç bir hekim olarak Çınar ilçemizden başlayarak köy köy mahalle mahalle dolaşarak halkımıza sağlı hizmetti götürmeye çalıştım. Kimi zaman at sırtında bazen de bir traktör römorkunda genç sağlık emekçileri kardeşlerimizle durmadan hizmete koştuk. Devlet hastanesinde yöneticilik yaptım Bağlar ilçemizde kurduğumuz hastanede, insanımızla beraber ağladım, beraber güldüm,halkımızla yürürdüm hemen herkese dokundum. Hiçbir zaman kimseden bir karşılık beklemedim menfaat temin etmedim. Şimdi de Tıp fakültemizde bir taraftan geleceğin doktorlarını yetiştirirken öbür taraftan kurulmasına vesile olduğum Tüp Bebek merkezinde evlat hasreti ile tedavi gören kardeşlerimize destek olmaya gayret ediyorum.” dedi.

'Halkın taleplerini çok iyi biliyorum'

30 yıllık hizmet süresince halkla iç içe olduğunu ve sorun ve taleplerinin ne olduğunu bildiğini söyleyen Ekinci, 30 yıllık yaşanmışlık ve kadim kentin bıraktığı hafızada hangi taleplerde bulunduğunuzu çok iyi biliyorum. Öncelikle bu Aziz Vatanın asli kurucu halkı olarak Kürt’lerin Anayasa’da tanımlanması, Anadilde eğitim taleplerimizi ve Kürt kültürü sanatı ve tarih araştırmaları önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini çok iyi not ettik ve çalışıyoruz. Eğer fırsatımız ve imkanımız olursa bu taleplerinizi en iyi şekilde dile getireceğimden ve gerçekleşmesi için elimden gelenin en iyisini yapacağıma dair hiçbir şüpheniz olmasın. Her platformda dile getirmekle beraber bununla ilgili akademik düzeyde proje ve çalışmalarımız bitmiştir. Çiftçimi Bahar gübresinin temin etmede zorluklar yaşamaktadır biliyorum. Bölge tarımının yaşadığı sorunları içeren 150 sayfalık Tarım raporunun uygulayıcısı ve takipçisi olacağım. Bunlar Şahsen hazırlayıp neticelendirdiğim onlarca projeden bir kaçıdır sadece.” ifadelerini kullandı.

'Babacan’ın çağrısı ile buradayım'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Liyakat sahibi, işinde başarılı ve toplum tarafından sevilen ve karşılığı olan herkesin adresi DEVA Partisi olmalıdır sözüne istinaden aday adayı olduğunu belirten Profesör Cenap Ekinci, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bu gün buraya gelirken yaptığım çabaların bir karşılığı olarak kıymetli teşkilatımızdan destek almak takdir toplamak değil gayemiz. Uçurumun kenarına gelmiş ve düşmek üzere olan bir ülkeyi yeniden diriltmeye ve ayağa kaldırmaya çalışan DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın çağrısıdır. Liyakat sahibi, işinde başarılı ve toplum tarafından sevilen ve karşılığı olan herkesin adresi DEVA Partisi olmalıdır sözüdür. Ülkemizin geçtiği bu zorlu dönemde üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmek ve yeniden inşa edilecek demokrasi ve yapılanma sürecinde demokrasinin garantisi olan DEVA Partisinde bir çakılda biz koyalım demek için 14 Mayıs 2023’te yapılacak 28. Dönem milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmaya karar verdim. Bu maksatla tüm demokrasi bileşenlerini ayırt etmeksizin DEVA saflarına davet ediyorum. Gençleri, kadınları, emekçileri, işçileri, çiftçileri demokrasi mücadelesine birlikte yürümeye çağırıyorum.”

Ekinci son olarak, Çanakkale’yi anarak, Ramazan ayının ve Newroz’un ülkeye barış ve birlikteliği getirmesi dileklerinde bulundu.

* Haberin Videosu Kısa Sürede Yüklenecektir..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.