VİDEO - Ekonomik Kriz, öğrencileri tavuk dönerden etti!

VİDEO - Ekonomik Kriz, öğrencileri tavuk dönerden etti!
Diyarbakır’da artış gösteren maliyetler nedeniyle ekmek arası döner fiyatlarına yapılan zam, öğrencileri kara kara düşündürmeye başladı. İki yıl önce 5 lira olan döner fiyatının 90 TL’ye yükselmesi, tüketimi yüzde 70 oranında düşürdü.

TİGRİS HABER - Ekonomik krizin had safhaya ulaştığı Türkiye’de, yoksul ve zengin arasındaki makas giderek daralıyor. Bin 375 esnafın kepenk kapattığı Diyarbakır’da ise öğrenciler, en çok tükettikleri ekmek arası tavuk döneri yükselen fiyatından dolayı yiyemez hale geldi. Ekmek arası dönerin 80 ile 90 TL’ye satıldığı kentte, bir porsiyon lahmacun fiyatı 225, bir porsiyon ciğerin fiyatı ise 260 TL’ye yükseldi. Esnaflar, piyasanın durumu gittikçe kötüleştiğine işaret ederek, maliyetlerin artıkça arttığını söylediler.

Fiyatlar yükseldikçe, yükseliyor

Diyarbakırlı esnaf Mehmet Çalışci, Esnaf olarak durumlarının geçmiş yıllara oranla hiç iyi olmadığına değinerek, “Piyasanın durumu gerçekten çok kötü. Esnafımız zor durumda ve eski potansiyel yok. Vatandaşın alım gücü giderek düşüyor. Geçmiş yıllarda müşterilerimiz masadan memnun kalkıyordu. Son dönemlerde fiyatlar oldukça yükseldi. Şuan alım gücümüz çok düştü. Esnaflarımız yüksek vergileri ödemekte zorlanıyoruz. Gönül isterdi ki fiyatlarımız uygun olsun, daha iyi yesinler.

2 yıl önceki ekonomik durum gayet iyiydi!

2 yıl önce ekonomi şimdi ki durumdan daha iyiydi. Her geçen gün ekonomi kötüye gidiyor. Maliyetler artıkça artıyor. Daha önce 100 TL’ye aldığımız malzeme şuan 500-600 liraya yükseldi. Devletin bize katkısını göremiyoruz. Katkı sunmasını çok istiyoruz. Ancak gözle görülür bir destek göremedik” dedi.

Öğrenciler artık ekmek arası döner yiyemiyor!

İki yıl önce öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ekmek arası tavuk dönerin fiyatının yüzde 200’lere yükseldiğini hatırlatan Esnaf Çalışci, “Mevcut ekonomik durumu gösteren en bariz örneklerden birisi ekmek arası döner fiyatıdır. 2 yıl önce 5-6 lira olan döner fiyatı şimdi 80-90 liraya yükseldi. Öğrenciler, artık ekmek arası tavuk döneri bile tüketemiyor. Ekmek arası döneri tüketen öğrencilerde artık yemekte zorlanıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum