VİDEO - Ekonomik kriz Sakarya Caddesini de vurdu

VİDEO - Ekonomik kriz Sakarya Caddesini de vurdu
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’nde Sakarya Caddesi'nde, Kurban Bayramı'na 7 gün kala hareketlilik yaşanıyor.

Sait BAYRAM - Özel Haber

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’nde Sakarya Caddesi'nde, Kurban Bayramı'na 7 gün kala hareketlilik yaşanıyor. "İğne atsan yere düşmez" misali hınca, hınç dolu olmasına rağmen ne esnaf, ne de vatandaş durumdan memnun değil! Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle gönül rahatlığıyla alışveriş yapamadıklarını söylerken, esnaf ise iş yapamamaktan yakınıyor.

saglik-ocagi-carsisi-1.jpegDiyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Sağlık Ocağı Çarşısı olarak da bilinen Sakarya Caddesi, her kesimin bütçesine uygun, vatandaşın sıkça uğradığı bir çarşı olmasına rağmen, buradaki esnaf Kurban Bayramı'na rağmen alış-veriş yapamamaktan şikayetçi. Sakarya çarşısında geçmiş yıllardak bayrama günler kala yaşanan yoğun telaş bu yıl yok. Alım gücü düşen vatandaşlar, esnafa sadece fiyat sorup geçiyor.

saglik-ocagi-carsisi-3-001.jpeg

Eskilerin tatlı bayram telaşı yerini, adeta kuru kalabalığa bırakmış durumda. Esnaf, geçmiş yıllarda caddedeki dükkânlarda ucuz alışveriş yapan vatandaşların bir kısmının, bayram öncesi buradan alışveriş yapmadan ayrıldıklarını söylüyor. Vatandaşlar, artış gösteren fiyatlardan, bayram alışverişi yapamadıklarından yakınarak, "Her şey ateş pahası. Önceki seneler en azından azda olsa bir şeyler alabiliyorduk, bu bayramda o bile yok artık. Bu bayram bizim için çok pahalı geçiyor" diye dert yandı.

Ekonomik krizden dolayı alım güçlerinin düştüğünü ifade eden vatandaşlar, "Buna rağmen geçmiş yıllarda bayram alışverişini zorunluluk olarak yapıyoruz. Gerçekten artık her şey çok pahalı. Durumu iyi olmayanlar için bayram alışverişini yapmak çok zorluyor. Burası diğer pazarlara ve çarşılara göre ucuz olmasına rağmen yine de bayramlık elbise ve ayakkabı almakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

saglik-ocagi-carsisi-4.jpeg

‘Sadece Kuru kalabalık’

Esnaflar ise, işlerinin her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çerek, "Burası zaten bir deprem bölgesi. İnsanların hali ortada, kimse gelip alışveriş yapamıyor. Ne alan var nede satan. Hiç kimsenin durumu yok, sadece kuru kalabalık var. Bayramın gelmesi beklentilerimizi karşılamadı. Alışveriş yapan insanlarda depremden dolayı aldıkları yardımlar sayesinde bir şeyler alabiliyor" şeklinde konşutu.

saglik-ocagi-carsisi-6-001.jpeg

"Bu bayram da hüsranla geçiyor"

Satış yapamamaktan şikâyet eden başka bir esnaf ise, "Sattığımız ürünler yüzde yüz pahalı ve bayram alışverişi gerçekten umduğumuz gibi gitmiyor artık. Ekonomi artık dipte, insanlar artık hiç bir şey alamıyor. Geçen sene sattığım bir kot pantolonun fiyatı bu sene 3 katına çıkmış. Gördüğünüz kalabalığın sadece yüzde 20 ila 30’u ancak alışveriş yapıyor. Bunun tek nedeni iktidarın sürdürdüğü ekonomik politikalardan kaynaklıdır. Bu bayram hüsranla geçiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.