VİDEO - Ekonomist Suat Özalp’ten ekonomik kriz için öneri: Çözüm üretimde

VİDEO - Ekonomist Suat Özalp’ten ekonomik kriz için öneri: Çözüm üretimde
Türkiye’nin, kendi temel ihtiyaçlarını karşılayacak üretime geçmediği sürece yaşanan kriz halinin devam edeceğine dikkat çeken Ekonomist Suat Özalp, ekonomi politikalarının bir an önce değişmesi gerektiği söyledi.

Mahsum Kara-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Döviz kurundaki artış nedeniyle Türk Lirası'nın hızlı değer kaybı sürüyor. Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında hızla değer kaybına uğraması yalnızca piyasalarda değil, toplumda da tedirginliğe neden oluyor. Özellikle seçimlerden sonra dolar rekor seviyelere ulaştı. Hal böyle olunca yükselişe geçen enflasyon ve döviz kurları vatandaşın alım gücünü her geçen gün düşürüyor.

Türk lirasının yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve yaşanan ekonomik sorunların nedenlerini Ekonomist Suat Özalp ile konuştuk.

Döviz artışları devam edecektir

Gelir ve giderlerin bir birini karşılamamasından kaynaklı ülkede ekonomik sorunların artarak devam ettiğini ifade eden Özalp, “ Harcanan giderler halkın ihtiyaçlarına yönelik giderler olarak harcanmıyor. Bu giderler eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlar için harcanan giderler değil, giderler daha çok askeri ve örtülü ödeneklere harcanıyor. Bu durumdan dolayı vatandaşlarda bir kaygı var. Türkiye, kendi temel ihtiyaçlarını üretecek seviyeye gelmediği müddetçe hem ülkedeki bu kriz hali hem döviz artışları devem edecektir” şeklinde konuştu.

Çözüm odaklı çalışılmalı

Ekonomik sorunların giderilmesi konusunda mevcut iktidarın çözüm odaklı çalışılması gerektiğini belirten Özalp, “Türkiye’de ekonomik politika ve siyaset değişmedi sürece ülkede yaşanan ekonomik sorunlar çözülmez. Türkiye’de maalesef ekonomik politikalar uzun bir süredir değişmiyor, bunun en büyük örneğini şu an döviz kurlarının yükselmesinden anlıyoruz. Ülkedeki mevcut iktidarın yürüttüğü ekonomik politikalar değişmeli. Politikalar, aynı olduğu sürece Merkez Bankası ve ekonomi bakanlığına kimi getirirse getirin süreç hep aynı olacaktır” dedi.

Gelir ve giderler bir birini karşılayacak duruma getirtilmelidir

Enflasyon artışlarından dolayı yurttaşların zor bir süreçten geçtiğini belirten Özalp, “Mevcut iktidar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’i getirerek olumlu bir mesaj vermeye çalıştı. Mehmet Şimşek uluslararası prestijini kullanarak, ekonomide yeni yol haritasını oluşturmaya çalışıyor. Ancak görünen o ki Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesi ekonomide yaşanan sorunları çözmedi. Ekonomik sorunların çözümü için bir an önce adil bir bütçe dağılımı yapılmalı, sorunların çözümü için sağlam adımlar atılarak, gelir ve giderler bir birini karşılayacak duruma getirtilmelidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.