VİDEO - ‘Eksikler var, daha iyisi olabilir’

VİDEO - ‘Eksikler var, daha iyisi olabilir’
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan vatandaşlar Belediye hizmetlerini değerlendirdi. Vatandaşların çoğu Belediye hizmetlerini yetersiz olduğunu dile getirirken, kimi vatandaşlar ise hizmetlerin yeterli olduğu görüşünü dile getirdi. 

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan vatandaşlar Belediye hizmetlerini değerlendirdi. Vatandaşların çoğu Belediye hizmetlerini yetersiz olduğunu dile getirirken, kimi vatandaşlar ise hizmetlerin yeterli olduğu görüşünü dile getirdi. 

Yık, yap başka bir şey yok

Belediye hizmetlerinden memnun olmayan vatandaşlardan Fevzi Özkişi, “Belediyenin hiçbir hizmeti yok. Eksikleri çok. Sürekli kaldırımları yıkıp yapıyorlar. Bunlar hizmet değildir. Yık, yap başka bir şey yok. Bir sürü konuda eksikler. Belediyenin hiçbir hizmetinde memnun değilim” dedi.

ozkisi-tigris.png

Belediyelerle yaşadığımız anlar arasındaki bağ çok yaşamsal. Temizlikten peyzaja, parklara, caddeye, sokağa, asfalta, suya kadar uzanan yaşam serüvenimizin parçası konumundaki belediyelerin hizmetlerinden memnun muyuz değil miyiz?  Bağlar ilçesini dolaştık, hizmetlerin yeterli olup olmadığını sorduk, vatandaştan bu soruların yanıtını aldık.

‘Memnun değilim’

Bağlarda yaşayan vatanlardan Süleyman Parti, Belediye hizmetlerini şöyle değerlendirdi: “Bağlar Belediyesinden memnun değilim. Bana yardım etmiyorlar. Ben yaşlıyım, benim yaşım 63, şu ana kadar bir kez bin lira destek aldım.”

parti-tigris.png

‘Temizliğe önem verilmiyor’

Belediye çalışmalarında eksiklik olduğunu ifade eden Mehmet Aslan ise şunları söyledi: “ Bağlar Belediyesinin son zamanlar da çalışmalarını görmüyorum. Pandemi nedeniyle olabilir ama cadde üzerindeki çalışmalar kaldırımlarla ilgili düzenleme yok. Esnafa yönelik hiçbir çalışma ve düzenleme yok, çevre temizliğine önem verilmiyor, caddelerde, sokaklarda,  kaldırımlarda çöpler birikiyor. Sakarya Caddesi gibi büyük bir cadde sabah geldiğimde sadece bir temizlik görevlisi görüyorum.  Esnaf kendi kapısının önünü kendisi temizlemek zorunda kalıyor. Çoğu zaman temizleyemiyor. B u konuda düzenleme getirebilir. Bağlardaki Medine Caddesi, teğmen caddesi, 5 Nisan mahallesinde takviye temizlik görevlisi verilmelidir. Temizlik konusundaki eksiklikler bir an önce giderilmelidir.”

‘Esnafa zabıtalar musallat oldu’

Belediye çalışmalarından memnun olmadığını dile getiren Şehmuz Berçin de şöyle konuştu: “Bağlar Belediyesinin çalışmalarından memnun değilim. Çünkü esnafa pandemi döneminde zabıtalar musallat oldu.  Açma ruhsatı bir de vergi levhası istiyorlar. Millet şu an geçim derdinde, geçinemiyor, en azından şimdilik idare etmeleri lazım.”

percin-tigris.png

‘Eksiklik göremedik’

Bağlar Belediyesinin çalışmalarından memnun olduğunu belirten vatandaşlardan Adnan Çapar ise şunları söyledi: “Bağlar Belediyesinin çalışmalarından şu an için memnunum. Genel temizlik yapıyorlar. Bir esnaf olarak bir eksiklik göremedik.”

‘Belediyenin hiçbir hizmeti yok’

Belediye hizmetlerinden memnun olmayan Fevzi Özkişi de şöyle konuştu: “Belediyenin hiçbir hizmeti yok, eksikleri çok. Sürekli kaldırımları yıkıp yeniden yapıyorlar. Bunlar hizmet değil. Yık, yap başka bir şey yok, birçok konuda eksikleri var. Ben kişisel olarak belediyenin hiçbir hizmetinde memnun değilim.”

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum