VİDEO - Elazığ depremi Diyarbakır'da paniğe yol açtı

VİDEO - Elazığ depremi Diyarbakır'da paniğe yol açtı
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır’da paniğe neden olurken, Çüngüş ilçesine bağlı Gökçe Ferit köyünde bazı evlerde hasar olduğu bildirildi.

Diyarbakır merkezde yaşanan panik ile bazı vatandaşların kendilerini balkonlardan aşağı atarak yaralandığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Yaşanan deprem sırasındaki panik anları kameralara yansırken deprem nedeniyle Çüngüş ilçesine bağlı Gökçe Ferit köyünde ise bazı evlerde hasar olduğu bildirildi.

Diyarbakır merkez de evde depreme yakalanan vatandaşlar ise panik halinden kendilerini dışarı atarken bazı vatandaşlar ise korkuyla kendilerini balkonlardan atarak yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla en yakın hastaneye kaldırılırken, Çüngüş ilçesine ise AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

İçişleri Bakanı Soylu: 4 can kaybımız var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı. Soylu: “Sivrice merkezli bir deprem meydana geldi. O dakikadan itibaren tüm arkadaşlarımız büyük bir yoğunluk içerisinde olay yerine intikal ettiler. Doğanyol, Sivrice ve Pütürge’de biraz daha etkili oldu. Bu merkezlerde ilk etaplarda can kaybı bilgisi gelmemişti. Elazığ ve Malatya’da toplam 4 can kaybımız var. 15 artçı deprem meydana geldi. Aynı zamanda yaralı bilgilerini hem AFAD başkanlığımız hem de valiliklerimiz açıklıyor. Olayın olduğu andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgileri arz ettik. Bize Elazığ’a gitme talimatı verdi. Sağlık Bakanımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanımızla birlikte Elazığ’a gidiyoruz. Vatandaşlarımızdan bir tek istirhamımız var cep telefonlarını çok fazla bu deprem anında kullanmamaları. Kısa mesaj ve internet üzerinden kullanmalarını istirham ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Elazığ Valisi: 2’si ağır 225 yaralı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, depremin ilk belirlemelere göre bilançosunu açıkladı. Vali Kaldırım, 225 kişinin yaralı olarak hastanelere başvurduğunu ve yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

AFAD: 6 kişi hayatını kaybetti

AFAD'ın açıklamasına göre Elazığ depreminde 6 kişi hayatını kaybetti. 

Elazığ'ın Maden ilçesinin Gezin köyünde çöken binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır’da deprem paniği kalp krizine neden oldu: Bir kişi yaşamını yitirdi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde depreme evde yakalanan bir kadın kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesinde saat 20.55’te 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Diyarbakır'ın Bismil ilesinde de hissedilen deprem anında Fırat Mahallesi’nde oturan 80 yaşındaki Sultani Sürer, kalp krizi geçirdi. Yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi. Ambulansla hastaneye kaldırılan 80 yaşındaki Sürer, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Malatya'da 5 kişi yaşamını yitirdi

Malatya Valisi Aydın Baruş, ulaşan bilgilere göre, depremde 5 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum