VİDEO - Elazığ depreminde kırsal bölgelerde ciddi yıkımlar var

VİDEO - Elazığ depreminde kırsal bölgelerde ciddi yıkımlar var
Elazığ depreminin bilançosu kırsal bölgelere gittikçe ağırlaşıyor. Kırsal bölgelerdeki kerpiç ve ahşap yapılarda yıkım var. Sivrice’ye bağlı Çevrimtaş Köyü’nde enkaz altından iki kişinin cesedine ulaşıldı.

Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde şehir merkezlerinde enkaz altında kalanların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kırsal bölgelerdeki kerpiç evlerde ve hayvanların barınma alanlarında ciddi yıkımlar yaşandığı ortaya çıktı. (Haber Merkezi)

elzig-kirsalinda-deprem-(5).jpg

Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde şehir merkezlerinde enkaz altında kalanların kurtarılması için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kırsal bölgelerdeki kerpiç evlerde ve hayvanların barınma alanlarında ciddi yıkımlar yaşandığı ortaya çıktı.

Sivrice kırsalında kerpiç evler depreme dayanmadı

Sivrice’ye bağlı Çevrimtaş Köyü’nde evlerin neredeyse tamamı yıkıldı. 2 kişinin yaşamını yitirdiği köyde vatandaşlar “Ne olduğunu anlamadan ev üstümüze yıkıldı” diyerek yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

elzig-kirsalinda-deprem-(2).jpg

Depremden en çok etkilenen Sivrice’ye bağlı Çevrimtaş Köyü’nde 13 hanenin yıkıldı. Köyde 2 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralandı. Köyde bulunan vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi. Köyde yıkılan ahırların arasında hayvan sesleri gelirken, artçı sarsıntılarla ayakta kalan duvarlarda çökmeler oluştu.

elzig-kirsalinda-deprem-(1).jpg

“Enkaz altından 2 cenazeyi çıkardık”

Köylüler yaşadıkları korku dolu anlara ilişkin, “Ne olduğunu anlamadan ev üstümüze çöktü” diyen köylüler “Yıkıntılar arasında kendimizi dışarı attık. Enkaz altından 2 cenazeyi çıkardık. Jandarma köye gelerek yardımcı oldu. Yararlıları hastaneye kaldırdık. Şimdi harabeye dönen köyde ne yapacağız bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Elazığ’da 6.8 şiddetinde meydana gelen depremde şuana kadar ulaşılan bilgilere göre, 21 kişi yaşamını yitirirken, 1030 kişi de yaralandı. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.